TUSAŞ'a saldıran teröristlerin dağdaki görüntüsü yayınlandı: PKK Mine Sevjin Alçiçek ile Ali Örek'i robota dönüştürmüş

TUSAŞ'a saldıran teröristlerin dağdaki görüntüsü yayınlandı: PKK Mine Sevjin Alçiçek ile Ali Örek'i robota dönüştürmüş

PKK'nın propaganda aygıtları, TUSAŞ'a saldırıda bulunan teröristlerin dağdaki görüntülerini yayınladı. Kayıtlar, İzmir doğumlu Mine Sevjin Alçiçek ile Şırnaklı Ali Örek'in örgüt tarafından nasıl robotlaştırıldığını ortaya koyuyor. 

Gündem

26.10.2024, 18:02

23 Ekim günü Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ni (TUSAŞ) kana bulayan PKK'lı teröristlerin, örgüt tarafından beyinlerinin nasıl yıkandığını gösteren kayıtlar yayınlandı. 

TUSAŞ'ta 5 kişinin şehit düştüğü saldırıyı gerçekleştiren teröristler 'Asya Ali' kod adlı Mine Sevjin Alçiçek ile 'Rojger Helin' kod adlı Ali Örek, PKK'ya bağlı sözde 'Ölümsüzler Taburu'nun üyesi olmanın kendileri için onur olduğunu söylüyor. 

2015 yılında HDP Hakkari Merkez İlçe Başkanlığı görevinde bulunan İzmir doğumlu Mine Sevjin Alçiçek, örgüte katılımının ailesinin memleketi Hakkari'de gerçekleştiğini, Zap ve Cudi'de eğitim gördüğünü ve sabotaj eğitimi de aldığını belirtiyor. 

Hayasızca hareket suçu nedir? Dilan Polat yeniden tutuklanacak mı? Hayasızca hareket suçu nedir? Dilan Polat yeniden tutuklanacak mı? Haberi Görüntüle

'ÖZGÜRLÜĞE ANCAK FEDAİ EYLEMLE ULAŞILIR'

Örgütten kendisine 'sabotaj' görevi vermesini istediğini söyleyen Alçiçek, PKK'ya katıldığı günden beri canlı bomba olmak istediğini ifade ederken Amerikan destekli örgüt çarklarında zihninin Türkiye düşmanlığıyla nasıl formatlandığını şöyle açığa vuruyor: 

"Amacım beni özgürlüğe kavuşturacak bombaları kendim yapar hale gelmektir. Buraya gelen herkesin amacı fedailiktir fakat öncelikle kendini yeniden yaratman gerekiyor. Bunu yapmazsan örgüt zaten bu şansı sana vermiyor."

'Önderlik' diye bahsettiği Abdullah Öcalan'a yoldaş olmanın kendisi için en büyük amaç olduğunu savunan terörist Alçiçek, gerçek özgürlüğe de ancak ölümle sonuçlanacak 'fedai eylemle' ulaşılabileceğini ileri sürüyor. 

Ertûşî Aşireti'ne mensup olduğu kaydedilen Alçiçek hakkında PKK propaganda aygıtları şunları yazıyor: "Colemêrg’li (Hakkari) bir ailenin ferdi olarak İzmir'de dünyaya geldi. Ailesinin yurtsever olmasından dolayı özüne bağlı bir şekilde yetişti."

TUSAŞ saldırganı Mine Sevjin Alçiçek, dağdaki diğer teröristler ve PKK elebaşlarından Murat Karayılan'la

2012, 2014 ve 2015 yıllarında çeşitli eylemlerinden ötürü gözaltına alınan Alçiçek'in son soruşturmanın ardından terör örgütünün dağ kadrosuna katıldığı belirtiliyor. Terörist Alçiçek'in PKK'nın Kandil'deki elebaşlarından Murat Karayılan'la çok sayıda fotoğrafı bulunuyor.  

Cansu Canan Özgen kimdir? Cansu Canan Özgen kimdir? Haberi Görüntüle

HENDEK-BARİKAT TERÖRÜ SIRASINDA İDİL'DEYDİ

Alikî Aşireti'ne mensup Şırnak doğumlu Ali Örek ise PKK'nın 2015'teki hendek-barikat terörü sırasında İdil ilçesinde güvenlik güçlerine saldırıda bulundu. O dönem gerçekleşen operasyonlardan sağ kurtulan Örek, Irak topraklarına geçerek 'Rojger Helin' adını aldı ve Cudi'de sabotaj eğitimi gördü. 

Örgüt propaganda aygıtlarındaki özgeçmişine göre, bünyesinde bulunduğu terör örgütü PKK'nın 'özgürlüğe açılan kapı' olduğunu düşünen Örek, sonraki dönemde 'fedai eylemde' bulunmak için özel eğitim aldı.

TUSAŞ saldırganı Ali Örek

Yıllar boyu dağda yaşayan, son dönemde Suriye'de faaliyet yürüten teröristler, 23 Ekim 2024 günü Türk savunma sanayiinin kalbi TUSAŞ'ın kapısında ortaya çıktı. 

Gasp ettikleri taksinin şoförünü öldürdükten sonra aynı araçla TUSAŞ önüne gelen teröristlerden Mine Sevjin Alçiçek, ilk saldırı sonrası başlayan çatışmada yaralanınca çantasındaki bombayı patlattı. Aynı noktada saldırılara devam eden diğer terörist Ali Örek ise TUSAŞ binasına girdikten bir süre sonra güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi. 

PKK/YPG terör örgütü saflarında beyinleri formatlanmış 2 teröristin akıbeti, silahlı her teröristinkiyle aynı oldu. Örek ve Alçiçek'in cansız bedenleri sarı torbalara konuldu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading