TUSAŞ'a saldırıyı MLKP'ye mi yaptı mı? MLKP terör örgütü lideri kim, MLKP PKK'ya mı bağlı?

TUSAŞ'a saldırıyı MLKP'ye mi yaptı mı? MLKP terör örgütü lideri kim, MLKP PKK'ya mı bağlı?

TUSAŞ binasına düzenlenen terör saldırısını MLKP mi düzenledi. 24 Ekim TUSAŞ saldırısını organize eden MLKP'nin lideri kim? MLKP, PKK'ya mı bağlı?

Gündem

23.10.2024, 19:23

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.'ye (TUSAŞ) terör saldırısı düzenlendi. İlk gelen bilgilere göre terör saldırısında 4 şehit 14 yaralımız olduğu kaydedildi. Söz konusu saldırının ise terör örgütü MLKP tarafından düzenlendiği iddia edildi.  

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan yerli silah sistemlerinin geliştirilmesinde önemli yer tutan TUSAŞ'a, saat 15.30 sıralarında terör saldırısı yapıldı. Saldırı ile beraber TUSAŞ'tan patlama ve silah sesleri duyulduktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 şehit 14 yaralının olduğunu söyledi.

Terör eylemine ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "15.26'da bir terör saldırısı olmuştur. Bu saldırı olur olmaz ekiplerimiz buraya geldi. 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Maalesef değerli arkadaşlar 4 şehidimiz bulunmaktadır, 14 yaralımız var. Yaralılarımızdan 3'ünün durumu ağır. Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Hangi terör örgütü olduğunu paylaşacağız. Sayın Cumhurbaşkanımıza burada yapılan operasyon bilgi verdik." ifadelerini kullandı.

TBMM'ye ön lisans mezunu cankurtaran aranıyor! İşte cankurtaran alımı için başvuru şartları TBMM'ye ön lisans mezunu cankurtaran aranıyor! İşte cankurtaran alımı için... Haberi Görüntüle

TUSAŞ SALDIRISINI MLKP'Mİ YAPTI?

TUSAŞ'a terör eylemini gerçekleştiren teröristlerin kimlik bilgileri araştırılırken, ortaya atılan iddiaya göre terör eylemini MLKP'nin düzenlediği iddia edildi. Peki MLKP'nin lideri kim, MLKP PKK'ya mı bağlı?

MSB açıkladı: 5 terörist etkisiz hale getirildi MSB açıkladı: 5 terörist etkisiz hale getirildi Haberi Görüntüle

MLKP'NİN LİDERİ KİM?

10 Eylül 1994'te kurulan terör örgütü,e eylem yapmakta ve örgütlenmekte olduğu sistemlerin ağır baskıları ve yasaklamaları neticesinde kendisini yasa dışı olarak tanımlamakta ve bu çerçevede eylemlerini yürütmektedir. 

Örgüt, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı "Türkiye'de hâlen faaliyetlerine devam eden başlıca terör örgütleri" listesinde "Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP)" adı altında yer almıştır. Örgütün herhangi bir resmi lideri bulunmamaktadır.

FETÖ içinde taht oyunları: Örgütün mal varlığı liderlik kavgasını hararetlendirdi! Gülen'in kara kutusunun zenginleşmesi örgütü karıştırdı FETÖ içinde taht oyunları: Örgütün mal varlığı liderlik kavgasını hararetlendirdi!... Haberi Görüntüle

MLKP PKK/YPG'YE Mİ BAĞLI?

Terör örgütü MLKP, PKK'nın Suriye uzantısı ile işbirliği halindedir. Barış Pınarı Harekâtı'nda ve Zeytin Dalı Harekâtı'nda Enternasyonalist Özgürlük Taburu içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu ile çatışmalara girmiştir.

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading