TUSAŞ'a terör saldırısı sonrası siyasilerden peş peşe tepkiler

Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ yerleşkesine terör saldırısı gerçekleşti. Hain saldırı sonrası İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıda şehit ve yaralıların olduğunu duyurdu. Yaşanılan olaya bakanlardan ve siyasilerden de peş peşe tepki geldi.

Gündem

23.10.2024, 20:51

TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin, Havacılık Bulvarı Kahramankazan Ankara yerleşkesindeki giriş kapısındaki patlamanın ardından, silah sesleri duyuldu. TUSAŞ'ta peş peşe meydana gelen patlamaların ardından sıcak çatışma yaşandı. Saldırının ilk gerçekleştiği dakikalardan itibaren içeride bulunan bütün TUSAŞ personeli kurum sığınaklarına indirildi.

Savunma sanayisi temsilcileri TUSAŞ'taki terör saldırısının ardından İstanbul'daki SAHA EXPO'dan ayrılarak Ankara'ya doğru yola çıktı. TUSAŞ'ın içerisinden görüntü paylaşıldı. 2 terörist öldürülürken, 1 teröristle çatışmanın 30 dakikayı aşkın süredir devam ettiği ve rehineler olduğu öğrenildi. TUSAŞ'a yapılan saldırıda 3 teröristten 2'si etkisiz hale getirildi.

Kimler İsrail'in yanında? Dünyanın tepki çeken destekçileri: İşte insanlığın utanç listesi… Kimler İsrail'in yanında? Dünyanın tepki çeken destekçileri: İşte insanlığın utanç... Haberi Görüntüle

HAİN SALDIRIYA YAYIN YASAĞI

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, terör saldırısına ilişkin "Yerli ve milli savunma ürünlerimizin geliştirildiği gururumuz TUSAŞ'ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı sonrasında ilgili mahkeme tarafından yayın yasağı kararı alınmıştır. Medyamızda, resmi makamların yaptığı açıklamaların dışında özellikle sosyal medya kaynaklı, teyit edilmemiş bilgilere ve görüntülere yer verildiği tespit edilmiştir. Terörün propagandasını yapacak yayınların ivedilikle son bulması şarttır. İzleme uzmanlarımızın raporlamaları sonrasında yayın yasağına uymayanlara en ağır yaptırımlar uygulanacaktır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." açıklamasında bulundu.

Bostan baba Ali Tarık Arioba kimdir? Bostan baba Ali Tarık Arioba kimdir? Haberi Görüntüle

ŞEHİT VE YARALILAR VAR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada terör saldırısında şehit ve yaralıların olduğunu bildirdi. Bakan Yerlikaya, açıklamasında"TUSAŞ Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Saldırıda maalesef 4 şehidimiz, 14 yaralımız var." ifadelerini kullandı.

Polise bıçakla saldıran şahsın tehdit görüntüleri ortaya çıktı: Polisi düelloya çağırmış! Polise bıçakla saldıran şahsın tehdit görüntüleri ortaya çıktı: Polisi düelloya... Haberi Görüntüle

SİYASİLERDEN PEŞ PEŞE TEPKİLER

Hain terör saldırısı sonrası siyasilerden peş peşe tepkiler geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Terörle mücadelemizi en kararlı şekilde sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.

 

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine düzenlenen terör saldırısını lanetlediklerini belirterek, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Terörle mücadelemizi en kararlı şekilde sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Uraloğlu müjdeyi verip tarihi açıkladı: İki yeni otoyol geliyor Bakan Uraloğlu müjdeyi verip tarihi açıkladı: İki yeni otoyol geliyor Haberi Görüntüle

BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada terörü lanetledi ve soruşturma başlatıldığını bildirdi. Tunç, ''Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.'' dedi.

Tekin Temel neden öldü? Hasta mıydı? Tekin Temel neden öldü? Hasta mıydı? Haberi Görüntüle

''DÖKTÜKLERİ KANDA BOĞULACAKLAR''

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bu hain terör saldırısı, Türkiye’nin savunma sanayinde elde ettiği başarıları hedef almıştır. Ancak bilinmelidir ki bu saldırılar, ne savunma sanayimizin kahraman çalışanlarını ne de her alanda tam bağımsız bir Türkiye ideali için gece gündüz ter döken tek bir vatandaşımızı bile yolundan döndüremeyecektir. Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da terörle ve terör örgütleriyle güçlü ve kararlı mücadelemiz devam edecektir.

TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul milletvekili Celal Adan, "Bu hain terör saldırısını kınıyoruz. Hiçbir terör eylemi ülkemizi yolundan döndüremez. Döktükleri kanda da boğulacaklardır." değerlendirmesinde bulundu.

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısını lanetliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: Savunma sanayisinden, Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğundan asla geri adım atmayacağız. Milli Teknoloji Hamlesi ve milli savunma sanayisi, tam bağımsız Türkiye'nin anahtarıdır.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Kahramankazan'daki TUSAŞ tesislerine hainlerce gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Saldırı sonrası şehit olan vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde yer alan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) tesislerine yönelik alçak terör saldırısını lanetliyorum. Saldırı sonucu şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.’nin Kahramankazan’daki tesislerine yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısını şiddetle lanetliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

Habere Tepki Ver

0

1

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading