Yandex Metrica

Sitede Ara

TYÇ logosu nedir? TYÇ ne anlama gelir?

TYÇ logosu nedir? TYÇ ne anlama gelir?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar için heyecanlı bir tercih maratonu başlıyor. Bu sene ilk defa uygulanacak olan TYÇ logosu da pek çok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Üniversiteli adayları ve veliler TYÇ logosu nedir? TYÇ ne anlama gelir? sorularına yanıt aramaya başladı. İşte TYÇ logosunun anlamı...

Gündem

17.07.2024, 15:03

YKS sınav sonuçları 16 Temmuz Salı günü ÖSYM tarafından açıklandı. Sonuçların ardından adaylar tercih maratonuna geçecek. Bu sene ilk defa tercih edilecek bölümlerin yer alacağı Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda TYÇ logosuna sahip programlar da yer alacak. Tercih klavuzunu inceleyen adaylar TYÇ logosu nedir? TYÇ ne anlama gelir? sorularına yanıt aramaya başladı.

İstanbul'u kana bulayacaktı! Bombalı eylem hazırlığındaki DEAŞ'lı terörist Bağcılar'da yakalandı İstanbul'u kana bulayacaktı! Bombalı eylem hazırlığındaki DEAŞ'lı terörist Bağcılar'da yakalandı Haberi Görüntüle

TYÇ LOGOSU NEDİR?

TYÇ açılımı "Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi"dir. TYÇ logolu bölümler kılavuzda yer aldı.

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi, ülkemizde sunulan örgün eğitim yeterlilikleri ile yaygın ve serbest öğrenmelerin doğrulanması faaliyetleri sonucu düzenlenen yeterlilikleri tanımlayan, sınıflandıran ve karşılaştıran ülkemize özgü ulusal yeterlilik çerçevesidir. 

TYÇ Kurulu tarafından uygun bulunan yükseköğretim programları mezuniyet belgelerinde TYÇ logosunu kullanmaya hak kazanıyorlar. 

28 Şubat zihniyetine soruşturma! Başörtülü öğrencinin başvurusu reddedilmişti 28 Şubat zihniyetine soruşturma! Başörtülü öğrencinin başvurusu reddedilmişti Haberi Görüntüle

TYÇ LOGOSU NE ANLAMA GELİR?

Bu logoya sahip olmanın bazı avantajları olduğu belirtiliyor. Bu avantajların başında yükseköğretim mezunlarına bazı uluslararası avantajlar olduğu belirtiliyor. TYÇ logosu diplomalarının yurt dışında tanınmasını kolaylaştırmakta ve istihdam olanaklarını artırmaktadır.

Ayrıca TYÇ logosu, yükseköğretim staj yeterliliklerinin ve öğrenme çıktılarının yurt dışında karşılıklı tanınmasını, yatay ve dikey öğrenci hareketliliğini kolaylaştırmaktadır.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading