Yandex Metrica

Ücretsiz ders kitaplarını kullanmayan özel okullara ceza kesilecek! Denetimlerde ilk ona dikkat edilecek

Ücretsiz ders kitaplarını kullanmayan özel okullara ceza kesilecek! Denetimlerde ilk ona dikkat edilecek

Milli Eğitim Bakanlığı, gönderilen ücretsiz ders kitabı konusunda özel okulları denetleyecek. Ücretsiz gönderilen bu kitaplardan ders işlemeyen kurumlara ceza kesilecek. 

Gündem

25.09.2024, 18:06

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeline ve diğer öğretim programlarına uygun şekilde hazırlanarak dağıtılan kitaplar özel okullara gönderildi. Bu kitapların derslerde kullanılıp kullanılmadığı hakkında inceleme başlatacağını duyurdu.

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, 81 il valiliğine yazı gönderdi. Bakanlığa bağlı olan özel okullardaki eğitim-öğretim faaliyetlerinin Talim ve Terbiye Kurulunca onaylı öğretim programları ve haftalık ders çizelgeleri doğrultusunda yürütüldüğü belirtildi.

Talim ve Terbiye Kurulunun kararı ile onaylanan öğretim programlarının 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, 1, 5, hazırlık ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlandığı söylendi. Gönderilen yazıda ders kitaplarının da bakanlık tarafından hazırlandığı belirtildi.

İncelemenin başlatılmasının amacı Bakanlık tarafından onaylanmayan veya uygun olmayan öğrenimlerin önüne geçmek. Bu inceleme kararıyla beraber ücretsiz gönderilen kitaplar Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) gibi merkezi sınavlar konusunda büyük önem taşımaktadır. Bu sınav kapsamında çıkacak soruların Bakanlık tarafından hazırlanan ders kitapları kaynak olarak kullanılacak. 

Baykar'dan 'Ukrayna' iddialarına yalanlama! 'Aslı astarı yok' Baykar'dan 'Ukrayna' iddialarına yalanlama! 'Aslı astarı yok' Haberi Görüntüle

ÖZEL OKULLAR DENETLENECEK 

Bakanlık tarafından ücretsiz gönderilen kitapların özel okulda okuyan öğrenciler açısından avantajı ortaya çıktı. Öğrenciler sınav kaynağı olarak Bakanlık tarafından gönderilen kitapları kullanarak, sınava o kaynaklar ile hazırlanacaklar. 

Özel okullarda bu sayede velilerden ücretli kitap isteğinden bulunamayacak. Bu sayede ekonomik olarak etkilenmeyecekler. 

Boğaz'da rekor denemesi! Jaan Roose Asya’dan Avrupa’ya ip üstünde geçmeye çalışıyor Boğaz'da rekor denemesi! Jaan Roose Asya’dan Avrupa’ya ip üstünde geçmeye... Haberi Görüntüle

ÖZEL OKULLARA CEZA UYGULANABİLİR 

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni düzenleme ile özel okulların talep sayısına göre değil, öğrenci sayısına gönderi. Denetimler yapılırken kaynak kitap olarak gönderilen ücretsiz kitapların kullanılıp kullanılmadığına dikkat edilecek. 

Bakanlık tarafından gönderilen ücretsiz kitapları kullanmayan özel okullara, Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nun 7. maddesindeki, kademeli olarak para cezasından, çalışma ruhsatının iptaline kadar giden cezalar uygulanabilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading