Yandex Metrica

UEFA Uluslar Ligi nedir, neden önemli? Uluslar Ligi'nde yenilince ne olur?

UEFA Uluslar Ligi nedir, neden önemli? Uluslar Ligi'nde yenilince ne olur?

UEFA Uluslar Ligi oldukça heyecanlı müsabakalarla başladı. UEFA Uluslar Ligi'nde Türkiye B Ligi 4’üncü grupta ilk maçında Galler ile karşılaşacak. Deplasmanda oyanacak maçtan alınacak 3 puan adeta altın değerinde. Peki UEFA Uluslar Ligi nedir, neden önemli? Uluslar Ligi'nde yenilince ne olur? UEFA Uluslar Ligi tek başına bir turnuva değil. Bu turnuvada alınacak puanlar Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası'na katılım için oldukça önemli. 

Gündem

06.09.2024, 12:15

UEFA Uluslar Ligi heyecanı başladı. Türkiye UEFA Uluslar B Ligi 4’üncü grupta ilk maçına Galler deplasmanında çıkacak. UEFA Uluslar Ligi’nde Türkiye’nin grubunda Galler, İzlanda, Karadağ yer alıyor. Türkiye UEFA Uluslar Ligi'ne  3 puanla başlamayı hedeflerken UEFA Uluslar Ligi nedir, neden önemli? sorusu sıkça sorulmaya başlandı Uluslar Ligi'nde yenilince ne olur? sorusunun aynıtı haberimizin detayında yer alıyor. 

Son dakika... Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 20 terör hedefi imha edildi Son dakika... Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 20 terör hedefi imha... Haberi Görüntüle

UEFA ULUSLAR LİGİ NEDİR? NEDEN ÖNEMLİ?

UEFA Uluslar Ligi oldukça önemli bir oranizasyon.  İlk Uluslar Ligi, 2018 FIFA Dünya Kupası sonrası Eylül 2018'de başladı. Turnuva büyük oranda FIFA uluslararası maç takviminde yer alan dostluk maçlarının yerini aldı. Tek başına bir organizasyon olmayan UEFA Uluslar Ligi aynı zamanda Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası'na katılım açısından da oldukça önemli. 

2024-25 sezonunda oynanacak Uluslar Ligi, Dünya KupasıEleme maçları dışında 2026 Dünya Kupası'na gitmek için alternatif bir yoldur. Burda elde edilecek başarı ile Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası'na katılmak mümkün olabilecek. 

Örnek vermek gerekirse; Türkiye milli takımımız Dünya Kupası Elemeleri’nde grupta ilk 2’ye girememesi halinde burada Uluslar Ligi sonuçları devreye girecek. Türkiye, Uluslar Ligi’nde grubunu lider bitirdiği takdirde Dünya Kupası Elemeleri’nde başarısız olsa bile play-off oynamaya hak kazanacak. 2026 Dünya Kupası’na gitmek için 16 takım play-off mücadelesi verecek ve 4 takım Dünya Kupası bileti alacak.

Aynı şekilde UEFA Avrupa Şampiyonası'na katılma açısından da Uluslar Ligi'nden elde edilecek başarı oldukça önemli. Türkiye, Uluslar Ligi'nde topladığı puanlarla şampiyonaya katılma hakkına sahip olabilir. Uluslar Ligi'nde A, B ve C Ligi'nde en çok puan toplayan ve Avrupa Şampiyonası bileti alamayan takımlar play-off oynayacak. Play-off sonunda her ligin kazananı EURO 2024'e gidecek

Ayak İşleri 4. sezon 2. bölüm ne zaman? Ayak İşleri 2. bölüm çıktı mı? Ayak İşleri 4. sezon 2. bölüm ne zaman? Ayak İşleri... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE GALLER'E YENİLİRSE NE OLUR?

Türkiye'nin Galler'e yenilmesi tek başına bir şey ifade etmez. Türkiye grubunu lider tamamlamak için diğer karşılaşmalardan iyi bir sonuçla ayrılması gerekir. Türkiye'de hedef grubu lider tamamlamak. Türkiye B Ligi 4’üncü grupta Galler, İzlanda, Karadağ ile mücadele edecek.

Narin'in mezarı başında kan donduran ağıt: 'Havin'ime de böyle kıydılar' Narin'in mezarı başında kan donduran ağıt: 'Havin'ime de böyle kıydılar' Haberi Görüntüle

ULUSLAR LİGİ FORMATI

55 takım ilk turnuva için 2017 UEFA millî takımlar sıralamasına göre A Liginde 12 takım, B Liginde 12 takım, C Liginde 15 takım ve D Liginde 16 takım olmak üzere dört lige ayrıldı. Her lig kendi içinde üçerli veya dörderli takımdan oluşan 4 gruba ayrıldı.

En üst lig olan A Liginin grup birincileri Haziran ayında UEFA Uluslar Ligi şampiyonu olmak için final aşamasında karşılaştı. Final aşaması tek maçlı eleme sistemi kura ile belirlenecek 2 yarı final maçı, üçüncülük maçı ve final maçından oluştu. Ev sahibi ülke 4 yarı finalist takım arasından belirlendi.

Liglerde düşme ve yükselme sistemi de uygulandı. Alt liglerin tüm grup birincileri bir üst lige yükselirken grup sonuncuları (D Ligi hariç) bir alt lige düşer. Gruplardaki takım sayısı farklılığı nedeniyle C Liginin en kötü grup üçüncüsü de D Ligine düşer.

Şenol Güneş Trabzonspor'dan ne kadar maaş alacak? Şenol Güneş Trabzonspor'dan ne kadar maaş alacak? Haberi Görüntüle

TÜRKİYE ULUSLAR LİGİ MAÇ TAKVİMİ

6 Eylül / 21:45 - Galler - Türkiye

9 Eylül / 21:45 - Türkiye - İzlanda

11 Ekim / 21:45 - Türkiye - Karadağ

14 Ekim / 21:45 - İzlanda - Türkiye

16 Kasım / 20:00 - Türkiye - Galler

19 Kasım / 22.45 - Karadağ - Türkiye

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

1

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading