Ulusal sembol olsun! İyi Parti'den Bozkurt kanunu teklifi TBMM'ye sunuldu!

Ulusal sembol olsun! İyi Parti'den Bozkurt kanunu teklifi TBMM'ye sunuldu!

İYİ Parti Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, bozkurt işaretinin 'Türklerin ulusal sembolü' olarak resmi olarak kabul edilmesi için TBMM'ye kanun teklifi sundu.    

Gündem

06.07.2024, 15:57

A Milli Futbol Takımı'nın Avusturya'yı 2-1 mağlup ettiği maçta iki gol atan Merih Demiral'in yaptığı 'Bozkurt' işareti çiftte standart uygulayanları rahatsız etti. Demiral'a 2 maç men cezası veren UEFA'ya tepkiler çığ gibi devam ederken TBMM'ye önemli bir kanun teklifi verildi. 

Narin ve Sıla'yı unutamadan yeni bir olay gündeme düştü! Adana’da 8 yaşındaki çocuğa cinsel istismar iddiasıyla çalkalanıyor! Narin ve Sıla'yı unutamadan yeni bir olay gündeme düştü! Adana’da... Haberi Görüntüle

TÜRKLERİN ULUSAL SEMBOLÜ OLSUN 

İYİ Parti Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, gündeme oturan ve Merih Demiral'in 2 maç men cezası aldığı 'Bozkurt' işaretinin Türklerin ulusal sembolü olarak kabul edilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) kanun teklifi sundu.

Suç makinasıydı! Şeyda polisi şehit eden katil Yunus Emre Geçti'ye mahkemeden indirim verilmiş Suç makinasıydı! Şeyda polisi şehit eden katil Yunus Emre Geçti'ye... Haberi Görüntüle

"CUMHURİYET'İN İLK DÖNEMLERİNDE BİRÇOK YERDE BOZKURT İŞARETİ KULLANILDI"

İYİ Parti milletvekili Çirkin'in sunduğu kanun teklifinin içerisinde şu açıklamalara yer verdi;

"Atatürk, Cumhuriyet'in ilk dönemlerinde devlet armasında, posta pulunda ve Kahramanmaraş kalesine yaptırdığı bayrak tutan bozkurt heykelinde, kısacası birçok yerde 'Bozkurt' sembolünü kullanmıştır.

Yok artık dedirten savunma projesi: Gök Vatan'da kuş uçurtmayacak: Savaş gemisinin inşası resmen başlıyor! Yok artık dedirten savunma projesi: Gök Vatan'da kuş uçurtmayacak: Savaş... Haberi Görüntüle

"BAZI ÜLKELER BOZKURT SEMBOLÜNÜ TÜRKLER ÜZERİNDEKİ ANLAMINI İDRAK EDEMEDİLER"

Bununla birlikte son dönemde 'Bozkurt' sembolünün dünya üzerinde yaşayan tüm Türkler için anlamını idrak edememiş olan bazı ülkeler, bu işaretin kullanımını farklı saiklerle yasaklama yoluna gitmişlerdir. Bu nedenledir ki Türkiye’nin milli maçında yaşadığı sevinci ve gururunu göstermek için 'Bozkurt' işareti kullanan bir sporcumuz UEFA’ya şikayet edilmiş ve cezalandırılmak istenmiştir. 

Milli sembolümüzün, Türkiye’nin dışındaki bazı ülkelerde, siyasi bir hareket olarak kabul edilmesinin önüne geçilmesi ve 'Bozkurt’un ülkemiz ve ülkemiz dışında da ulusal bir sembol olarak tanınması için bu kanunun kabul edilmesi önem arz etmektedir"

Akıllı telefonlar da patlar mı? İsrail'in saldırısı sonrası akıllardaki soruyu uzman isim cevapladı! Akıllı telefonlar da patlar mı? İsrail'in saldırısı sonrası akıllardaki soruyu... Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

Milli futbolcumuz Merih Demiral, Avusturya maçında kaydettiği gollerin ardından sevincini bozkurt işareti yaparak göstermişti. Yaptığı harekete ilişkin maç sonu konuşan Demiral "Herhangi bir mesaj yok, sadece ne kadar gururlu ve mutlu olduğumu göstermek istedim" ifadelerini kullanmıştı.

Merih'in bu hareketi büyük ses getirirken Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, bu gol sevincini hedef alarak UEFA'dan yaptırım istemişti. UEFA ise milli futbolcumuz hakkında 'uygunsuz hareket' sebebiyle soruşturma başlatmıştı. UEFA'dan yapılan açıklama şu şekildeydi, "2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu Avusturya- Türkiye karşılaşmasıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın iddia edilen uygunsuz davranışları nedeniyle UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca soruşturma açılmıştır . Konuyla ilgili olarak ilerleyen günlerde daha detaylı bilgi verilecektir."

Dışişleri'nden İsviçre'de bıçaklı saldırıda yaralanan 5 yaşındaki Aras'ın durumu ile ilgili açıklama: 'Süreç yakından takip ediliyor' Dışişleri'nden İsviçre'de bıçaklı saldırıda yaralanan 5 yaşındaki Aras'ın durumu ile... Haberi Görüntüle

2 MAÇ CEZA ALDI

2 Temmuz Salı günü oynanan ve A Milli Takımımızın 2-1'lik zaferiyle sonuçlanan Avusturya maçı sonrası oyuncumuz Merih Demiral hakkında soruşturma başlatılmıştı. UEFA, Milli futbolcumuz Merih Demiral'a 2 maç ceza verdi. Ceza kararının, UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 11. maddesi olan "Genel davranış ilkeleri" kapsamında alındığı belirtildi.

 

 

 

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading