Yandex Metrica

USOM 7/24 teyakkuzda: Türkiye siber güç tehditlerine hazır! İşte önlenen saldırıların sayısı...

USOM 7/24 teyakkuzda: Türkiye siber güç tehditlerine hazır! İşte önlenen saldırıların sayısı...

İsrail'in çağrı cihazı ve telsizlerle yaptığı siber saldırısı dünyanın gündeminde günlerdir konuşuluyor. Türkiye olası tehditlere karşı siber güvenlik çalışmalarını yıllardır sürdürüyor. Türkiye'nin siber güvenlik alanında oluşabilecek zafiyetin önüne geçmek için kurduğu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) bu anlamda güçlerini birleştirerek önemli çalışmalara imza atıyor. 

Gündem

21.09.2024, 11:00

Lübnan'daki Hizbullah tarafından kullanılan iletişim cihazlarına siber saldırının düzenlenmesinden sonra gözler Türkiye'nin siber gücüne çevrildi.Türkiye'yi siber tehditlere karşı koruyan USOM bünyesinde 2 bin 300'e yakın Siber Olaylara Müdahale Ekibi (SOME), 7 bin 859 uzman personel ve 400 ulusal siber olaylara müdahale merkezi personeli bulunuyor.

Meteorolojiden o bölgelerde yaşayanlara Perşembe günü uyarısı! Çok kuvvetli geliyor! Meteorolojiden o bölgelerde yaşayanlara Perşembe günü uyarısı! Çok kuvvetli geliyor! Haberi Görüntüle

140 BİN SİBER SALDIRI ÖNLENDİ 

 USOM tarafından 17 milyon IP adresi siber güvenlik zafiyetlerine karşı sürekli tarama yapıyor. Merkez tarafında, her gün 422 büyük saldırı, 11 milyon zararlı erişim isteği engelleniyor. Bu kapsamda geçen yıl 140 bin büyük saldırının önüne geçildi.

İsrail'in Lübnan'da Hizbullah üyelerinin çağrı cihazı ve telsizlerine yönelik siber saldırısı tüm dünyayı şoke etti. Siber güvenlik alanında yıllardır çalışmalar yürüten Türkiye altyapısını tamamladı.

İsrail'in şehit ettiği Ayşenur'un naaşı Türkiye'ye getirilecek mi? Dışişleri'nden açıklama İsrail'in şehit ettiği Ayşenur'un naaşı Türkiye'ye getirilecek mi? Dışişleri'nden açıklama Haberi Görüntüle

SİBER SALDIRI BİR SİLAH KATAGORİSİNDE 

Milli Savunma Üniversitesi tarafından hazırlanan raporda siber saldırılar, "Fiziksel zarar veren, istihbarat amaçlı çalışan, birey veya grupları hedef alan, çeşitli askeri tesis ve stratejik kurumları hedef alan" silahlar olarak 4 kategoride sıralandı.

İsrail'in katlettiği Ayşenur Ezgi Eygi’nin naaşı Türkiye'ye getirilecek mi? Defin yeri belli oldu İsrail'in katlettiği Ayşenur Ezgi Eygi’nin naaşı Türkiye'ye getirilecek mi? Defin... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DE SİBER SİLAH PAZARI 2 MİLYAR DOLARA ULAŞTI 

Siber silah geliştirilmesi noktasında çalışmalar Türkiye'de uzun yıllardır devam ederken, siber silah pazarı küreselde 50, Türkiye'de ise 2 milyar dolara ulaştı. Yerli silah üreticileri silah, mühimmat, füze gibi konvansiyonel silahların yanı sıra siber silah üretimine de yöneldi.

Bomba ihbarı yapılan uçakla ilgili yeni gelişme: Erzurum Valisi Çiftçi açıklama yaptı Bomba ihbarı yapılan uçakla ilgili yeni gelişme: Erzurum Valisi Çiftçi... Haberi Görüntüle

SİBER SALDIRILARA DAHA FAZLA YATIRIM YAPILACAK

Özyurt Silah Sanayi CEO'su Serdar Özyurt, yerli silah üreticileri olarak bundan böyle siber silah alanına daha fazla yatırım yapacaklarını belirterek "Siber vatanı, siber kalkanla koruyacağız" dedi.

Akrabası şehit olmuştu! Ekrem İmamoğlu mesajında PKK'yı unuttu tepki topladı! Akrabası şehit olmuştu! Ekrem İmamoğlu mesajında PKK'yı unuttu tepki topladı! Haberi Görüntüle

SİBER GÜVENLİK DAİRE BAŞKANLIĞI KURULACAK 

Milli Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan "Siber Uzayda Güç ve Siber Silah Teknolojilerinin Küresel Etkisi" başlıklı raporda siber uzayda güçlenen aktörlerin saldırı amaçlı yazılımsal bir güce, yani siber silaha sahip olmasının tüm ülkeleri rahatsız ettiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla kurulacak Siber Güvenlik Dair Başkanlığı da ulusal siber güvenlik ve bilgi güvenliğini destekleyici projeler geliştirerek siber güvenlikle ilgili politika, strateji ve eylem planlarının ülke çapında etkin şekilde uygulanmasına yönelik gelişmeleri takip edecek.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading