Yandex Metrica

Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı nedir? İstanbul'da UBER serbest mi olacak? Martı TAG kullanılacak mı?

Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı nedir? İstanbul'da UBER serbest mi olacak? Martı TAG kullanılacak mı?

İstanbul ulaşımının en büyük sorunlarından birisi de taksi sorunu olarak ön plana çıkıyor. Hem hükümet hem de İBB yönetimi taksi sorununu ortadan kaldırmak için çalışmalara başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu İstanbul'da Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı sisteminin getirileceğini açıkladı. Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı nedir? İstanbul'da UBER serbest mi olacak? Martı TAG kullanılacak mı?soruları ise vatandaşlar tarafından sorulmaya başlandı.

Gündem

29.08.2024, 08:54

İstanbul'da taksi sorununun çözümüne yönelik yeni adımlar atılıyor. İstanbullular taksi bulmakta zorlanırken bulunan taksilerin de müşteri seçmesi vatandaşları bezdirdi. İstanbul'da taksi sorununun çözümü için hükümet düğmeye basıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, İstanbul'da kurulması istenen yeni taksi sisteminin ilk etapta 2 bin 500 araçla başlanacağını hatırlattı. İstanbul'da Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı sisteminin hayata geçirileceği açıklandı.

Yeniden Refah'ta yaprak dökümü: Bir belediye başkanı daha istifa etti! Yeniden Refah'ta yaprak dökümü: Bir belediye başkanı daha istifa etti! Haberi Görüntüle

UYGULAMA TABANLI TAKSİ TAŞIMACILIĞI SİSTEMİ NEDİR?

Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi ile her araç sisteme bağlı olacak. Bu sistem ile uygulama üzerinden istenilen noktaya taksi çağırılması gerçekleitirilebilecek. Böylece taksilerin yolcu seçme gibi bir durumu olmayacak. Ayrıca taksilerin sistem üzerinden kontrolü de sağlanmış olacak. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu sosyal medyadan konu hakkında yaptığı açıklamada şunları vurguladı;  "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımızın şikayetlerine konu olan taksi sorununun çözülmesi için Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’ni onaylayacağız. 2500 araçla başlanacak yeni taksi sisteminin kurulmasına dair yarın yapılacak olan UKOME Toplantısı’nda gündemde yer alan teklife ilişkin olarak oy hakkı olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile bağlı kurumlar olarak uygun görüş vereceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.Taksi sorununun çözümü adına attığımız bu adımın İstanbul’umuza hayırlı olmasını diliyoruz."

3 gündür kayıp olan Sevda Yılmaz'dan iyi haber 3 gündür kayıp olan Sevda Yılmaz'dan iyi haber Haberi Görüntüle

İSTANBUL'DA UBER VE MARTI TAG SERBEST Mİ OLACAK?

Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi ile UBER yada Martı TAG'ın bir bağlantısı bulunmuyor. Yeni sistemde taksilerin uygulama üzerinden çağırılması hedefleniyor. Uygulamanın ne olacağı ise henüz açıklanmadı.

Emine Erdoğan, koruyucu aileler ve çocuklarıyla buluştu: 'Koruyucu aileler çocukların hayat hikayesini adeta baştan yazdı' Emine Erdoğan, koruyucu aileler ve çocuklarıyla buluştu: 'Koruyucu aileler çocukların... Haberi Görüntüle

EKREM İMAMOĞLU DA AÇIKLADI

Ekrem İmamoğlu "İstanbul’daki taksi sorununun çözümünde önemli bir adım atıyoruz. Tüm paydaşlarla birlikte yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda hem taksi sayısını arttırmaya hem de yeni taksi sistemini hayata geçirmeye az kaldı. Yarınki UKOME toplantısında tüm İstanbul için hayırlı kararlar çıkacağını ümit ediyorum." ifadelerini kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading