Uyuşturucu tacirlerine büyük darbe! Gümrük Muhafaza ekipleri üç ayrı operasyonla yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirdi

Uyuşturucu tacirlerine büyük darbe! Gümrük Muhafaza ekipleri üç ayrı operasyonla yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirdi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Edirne ve Gürbulak Gümrük Kapıları'nda düzenledikleri üç ayrı operasyonda toplamda yüzlerce kilogram uyuşturucu madde ele geçirdi. Operasyonlar sonucunda Türkiye’nin kara sınırlarında bugüne kadar ele geçirilen en yüksek kokain miktarına ulaşıldı.

Gündem

22.10.2024, 12:55

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, uyuşturucu kaçakçılığına karşı yürüttükleri çalışmalarda üç ayrı başarılı operasyona imza attı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Edirne'deki Kapıkule Gümrük Kapısı ve Ağrı'daki Gürbulak Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 395 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sırbistan'a 'SİHA' satacak mısınız sorusuna dikkat çeken yanıt Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sırbistan'a 'SİHA' satacak mısınız sorusuna dikkat çeken yanıt Haberi Görüntüle

KAPIKULE'DE İKİ DEV OPERASYON

İlk operasyon, Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından Kapıkule Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirildi. Türkiye’ye giriş yapmak üzere olan bir tır, narkotik dedektör köpeklerinin yardımıyla detaylı bir şekilde incelendi. Arama sonucunda tırın dorsesinin tabanına gizlenmiş 160 şeffaf poşet içerisinde yaklaşık 180 kilogram esrar bulundu.

İkinci operasyonda ise yine Kapıkule Gümrük Kapısı’nda Türkiye’ye giriş yapmak üzere olan bir tır, risk analizi çalışmaları sonucunda takibe alındı. Yapılan detaylı inceleme neticesinde, aracın yakıt deposuna gizlenmiş 107 paket halinde 120 kilogram kokain ele geçirildi.

Bakırköy'de travma yaratacak bir cinayet daha! Önce kadını öldürdü sonra intihar etti Bakırköy'de travma yaratacak bir cinayet daha! Önce kadını öldürdü sonra... Haberi Görüntüle

GÜRBULAK'TA METAMFETAMİN OPERASYONU

Gümrük Muhafaza ekiplerinin üçüncü büyük operasyonu, Gürbulak Gümrük Kapısı’nda yapıldı. Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin risk analizi ve hedefleme çalışmaları neticesinde İran’dan Türkiye’ye giriş yapmak üzere olan bir tır şüphe üzerine mercek altına alındı. Yapılan detaylı aramalar sonucunda, tırda nargile tütünü içerisine gizlenmiş 95 kilogram metamfetamin ele geçirildi.

TRT'den kıyafet mesajı: Gülen'in ölüm haberini Tijen Karaş'ın kıyafetiyle verdi! TRT'den kıyafet mesajı: Gülen'in ölüm haberini Tijen Karaş'ın kıyafetiyle verdi! Haberi Görüntüle

SORUŞTURMALAR DEVAM EDİYOR

Üç başarılı operasyonun ardından ele geçirilen uyuşturucularla ilgili soruşturmaların, ilgili Cumhuriyet başsavcılıkları tarafından titizlikle yürütüldüğü bildirildi. Açıklamada, Gümrük Muhafaza ekiplerinin uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadeleye kararlılıkla devam edeceği, toplum sağlığını ve güvenliğini tehdit eden bu tür suçlarla etkin bir şekilde mücadele edildiği vurgulandı.

Uyuşturucu kaçakçılığıyla elde edilen gelirin terör örgütlerine finansman kaynağı sağladığına dikkat çekilen açıklamada, bu tür operasyonlarla terör ve uyuşturucu ticaretine büyük darbeler vurulmaya devam edileceği belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading