Yandex Metrica

Valilik duyurdu! Bir ilde daha ormana girişler yasaklandı

Valilik duyurdu! Bir ilde daha ormana girişler yasaklandı

Mardin ve Diyarbakır'da meydana gelen yangınlarda 15 vatandaşın hayatını kaybetmesinin ardından valilikler art arda ormanlara giriş yasaklarını duyuruyor. Şanlıurfa Valiliği ildeki ormanlara girişlerin yasaklandığını duyurdu. 

Gündem

24.06.2024, 19:46

Yaz mevsiminin başlangıcıyla birlikte Türkiye'nin dört bir yanından yangın haberleri gelmeye devam ediyor. Yangınların önlenmesi için bir ilde daha yasak kararı alındı. Çıkan orman yangınları nedeniyle ormanlık alanlara tedbir amacıyla girişlerin yasaklanması sürüyor. Birçok ilde alınan kararlara yenileri ekleniyor.

Geçtiğimiz gün Diyarbakır ve Mardin'i etkileyen yangının ardından ormanlara giriş yasakları ilan edilmeye devam ediliyor. Şanlıurfa’da ormanlık alanlara girişler yasaklandı. Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kentte ormanlara girişin yasaklandığı bildirildi. Valilik, son günlerde artan hava sıcaklığı nedeniyle yaşanan yangınlara karşı kentte ormanlara giriş-çıkışların yasaklandığını duyurdu.

Taksiciler ve yolcular için düğmeye basıldı! 'Panik butonu' projesi ile güvenli yolculuk başlıyor! Taksiciler ve yolcular için düğmeye basıldı! 'Panik butonu' projesi ile... Haberi Görüntüle

ORMANDA PİKNİK YAPMAK YASAK

Valilik tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi;

“İl sınırları içinde bulunan bütün ormanlık alanlara girişler 24 Haziran 2024 tarihinden itibaren ikinci bir duyuruya kadar yasaklanmıştır. Bütün ormanlık alanlara; mangal, semaver gibi yangın çıkmasına sebep olabilecek malzemelerin sokulması ve kullanılması ile her türlü ateş yakılması yasaklanmıştır. Orman alanlarının kenarında mola vermek ve piknik yapmak yasaklanmıştır.

Şanlıurfa ili sınırları içinde yer alan Gölpınar Tabiat Parkı, Şanlıurfa Millet Ormanı, Akabe Orman Parkı ve Karacurun Orman Parkı’nda sadece ateşsiz olarak piknik yapılabilecektir. Alınan yasaklama kararlarına uyulması konusunda jandarma, emniyet ve orman muhafaza birimleri tarafından kesintisiz olarak denetim yapılacaktır. Kararlara uymayanlar hakkında Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu hükümlerine göre adli ve idari işlem gerçekleştirilecektir.”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading