Yandex Metrica

Valilik harekete geçti! Doktordan pes dedirtecek vurgun: Ölülere obezite tedavisi yapmış!

Valilik harekete geçti! Doktordan pes dedirtecek vurgun: Ölülere obezite tedavisi yapmış!

Konya'da bir aile hekiminin daha fazla ücret almak için ölü insanları bile sisteme kaydedip tedavi ettiği ortaya çıktı. İl müdürlüğünün dikkati sayesinde ortaya çıkan olayda doktor hakkında valilik soruşturma başlattı. 

Gündem

27.06.2024, 23:26

Konya'da Karatay İlçe Sağlık Müdürlüğü, daha önce 3 ilde il sağlık müdürlüğü yapan aile sağlığı merkezinde görevli aile hekimi Dr. Mustafa Ö.'nün (53) poliklinik kayıtlarında kısa zaman aralıklarında çok fazla hasta kaydığı yapıldığı ve aynı soy isimli kişilerin fazlaca kaydedilmesi üzerine soruşturma başlattı. Başlatılan soruşturma kapsamında dokturun fazla ücret almak için ölü insanlara bile obezite tedavisi yaptığı ortaya çıktı. 

Ayvacık'taki tek alkolsüz otel: Assos Bianca Beach Hotel Ayvacık'taki tek alkolsüz otel: Assos Bianca Beach Hotel Haberi Görüntüle

ÖLEN KİŞİYE OBEZİTE TEDAVİSİ UYGULAMIŞ! 

Soruşturmada polikliniğin 'Obezite' listesinde Mayıs 2023’te ölen Emine Dudu Samancı’ya (38) ölümünden sonra 15 kez, Haziran 2023’te ölen Ismihan Serttaş’a (68) ise 9 kez obezite tedavisi için muayene kaydı açıldığı tespit edildi. Doktorun bu sayede haksız kazanç elde edeceği saptanan soruşturma dosyası, Dr. Mustafa Ö. ve poliklinikte görevli hemşire Süreyya P. hakkında ‘idari’ soruşturma açılması için Konya Valiliği’ne, ‘adli’ soruşturma için de Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Damacanalar zamlandı çeşmelerin önü dolup taştı: Bakteri uyarısını gören bakın ne yaptı Damacanalar zamlandı çeşmelerin önü dolup taştı: Bakteri uyarısını gören bakın... Haberi Görüntüle

HASTA İZLEME BİLGİLERİ BİLGİSAYARDAN SİLİNMİŞ 

Soruşturma sırasında ‘Obezite izlem listesi'nde bulunan ve Mayıs 2023’te ölen Emine Dudu Samancı’ya ölümünden sonra 15 kez, Haziran 2023’te ölen Ismihan Serttaş’a ise 9 kez muayene işlemi yapıldığı ortaya çıktı. Samancı’ya yapılan 15 işlemden 14’ünde tanı ve reçete olmadığı, 1 kaydında da tanısı olup reçetesi olmadığı belirlendi. Serttaş’ın ise 9 işlemden 8’inde tanı ve reçete olmadığı, 1 işlemde ise tanısı olup reçetesi olmayan işlem olduğu tespit edildi. Öte yandan hemşire Süreyya P.’nin göreve gelmeden önce de İsmil Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli hemşireler Tuğba C., ebe Özgül Ö., ebe Sümeyra O.’nun ölen kişilere muayene işlemi yapıldığında görevde oldukları belirlendi. Soruşturma aşamasında hasta izlem bilgilerinin İsmil Aile Sağlığı Merkezi bilgisayarlarından silindiği tespit edildi. 

6 ilde DEAŞ operasyonu: Çok sayıda şüpheli yakalandı 6 ilde DEAŞ operasyonu: Çok sayıda şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

AKILLARA ZİYAN SAVUNMA: ÖLÜ İNSANLARI SİSTEM ÖNÜME GETİRDİ 

Müfettişlere daha sonra yazılı savunmasını sunan Dr. Mustafa Ö., kendisine yöneltilen iddiaları reddederek, hasta girişlerini hemşire Süreyya P.'nin yaptığını öne sürdü. Mustafa Ö, "Bana ait ana bilgisayarı Süreyya P. kullanıyordu. Ölü insanlara muayene girişini de ben tespit ettim. Hemşireyi bu konuda yazıyı olarak uyardım. Sistem sürekli hata veriyordu. Ölü insanları yaşıyor gibi önüme getiriyordu. Ölü insanların kimlik numarası girildiğinde her türlü muayene ve izleme izin veriyordu. Yapılan izlemlerin silme konusunda şubat ayı verilerinin tamamını hemşire Süreyya P. girdi" dedi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading