"Vatana destek vergisi" nedir? DDM'den vatana destek vergisi açıklaması!

"Vatana destek vergisi" nedir? DDM'den vatana destek vergisi açıklaması!

Son zamanlarda vergiler üzerinden yanıltıcı iddialar maksatlı bir şekilde dolaşıma sokuluyor. Son olarak "Vatana destek vergisi" sosyal medyada bir süre tartışıldı. "Vatana destek vergisi" nedir soruları sorulmaya başlanırken Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) iddiaların asılsız olduğunu açıkladı. 

Gündem

05.07.2024, 13:35

Yeni vergi paketi içeriği konusunda tartışmalar devam ederken sosyal medayada ise vergiler konusunda değişik iddialar ortaya atılmaya başlandı. Son olarak 'Gurbetçilere vatana destek vergisi geliyor' iddiası çok sayıda paylaşım ve yorum aldı. İddia özellikle gurbetçi vatandaşlarımız tarafından yakından takip edilirken Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail bölge barışını tehdit ediyor Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail bölge barışını tehdit ediyor Haberi Görüntüle

VATANA DESTEK VERGİSİ NEDİR?

Vatana Destek Vergisi ile gurbetçilerden 2 bin Euro'luk vergi alıncağı iddia edilmişti. İddia kısa sürede yayıldı.   Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan, "Gurbetçiler yıllık 2 bin Euro vatana destek vergisi verecek” iddiasını yalanladı. İddiların gerçek dışı olduğu bir kez daha belirtildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD medyasına konuştu: Hamas'a terör örgütü olarak bakmıyorum Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD medyasına konuştu: Hamas'a terör örgütü olarak bakmıyorum Haberi Görüntüle

VATANA DESTEK VERGİSİ ALINACAK MI?

Vatana destek vergisi diye bir verginin gündemde olmadığı belirtildi. DDM'den yapılan açıklamada ""Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanma aşamasında olan yeni vergi paketinde yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza herhangi bir başlık altında vergilendirme çalışması söz konusu değildir.

Vergide adaletin daha da pekiştirilmesi ve etkinliğin artırılması amacıyla hazırlanan yeni vergi paketine ilişkin ortaya atılan iddiaların, kamuoyunda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmayı amaçladığı belirlenmiştir. Resmi kurum ve yetkililerin dışında yapılan spekülatif açıklamalara itibar etmeyiniz." denildi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading