Vatandaş kime emanet? Bebek katilinin kanlı CV'sı! Atilla Yılmaz İBB'nin salgın hastalıklar komisyon başkanı çıktı

Vatandaş kime emanet? Bebek katilinin kanlı CV'sı! Atilla Yılmaz İBB'nin salgın hastalıklar komisyon başkanı çıktı

12 bebeğin ölümünden sorumlu "Yenidoğan Çetesi"ne ait hastanelerden birinin başhekimi olan Ahmet Atilla Yılmaz’ın, İBB Sağlık ve Salgın Hastalıklar Komisyonu Başkanı olduğu ortaya çıktı.

Gündem

18.10.2024, 16:38

Türkiye'yi sallayan "Yenidoğan Çetesi"ne ilişkin kan donduran detaylar gelmeye devam ediyor. Tekirdağ ve İstanbul'da para karşılığında özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakımlarına hasta bebekleri sevk ederek devleti milyonlarca lira zarara uğratan şebeke birer birer çözülüyor.

Doktor Fırat Sarı kimdir? Yenidoğan çetesi hangi hastane? Doktor Fırat Sarı kimdir? Yenidoğan çetesi hangi hastane? Haberi Görüntüle

BEBEK KATİLİNE İBB KUCAK AÇMIŞ

Son olarak Yenidoğan bebeklerin katledilmesi ve devletin dolandırılması olayına karışan hastanelerden birinin başhekimi olan Ahmet Atilla Yılmaz’ın, İBB Sağlık ve Salgın Hastalıklar Komisyonu Başkanı olduğu ortaya çıktı.

Bebek katiline kucak açan İBB'ye sosyal medyadan tepki yağdı. Birçok kullanıcısı sosyal medyadan "vatandaşın canı kime emanet" yorumu yaptı.

İstanbul Valisi Gül'den Şişli Belediye Başkanı Şahan'ın polemik yaratan sözlerine tepki: 'Önce pislikten geçilmeyen arka sokakları temizle' İstanbul Valisi Gül'den Şişli Belediye Başkanı Şahan'ın polemik yaratan sözlerine... Haberi Görüntüle

21 ŞÜPHELİ BEBEK ÖLÜMLERİNDEN SORUMLU TUTULDU

Öte yandan iddianamede, şüpheliler Ahmet Atilla Yılmaz, Fırat Sarı ve İlker Gönen'in 10 kez "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi", "nitelikli dolandırıcılık", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve 11 kez uygulanmak üzere "resmi belgede sahtecilik" suçlarından toplamda 177 yıl 6 aydan 582 yıl 9'ar aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

The Platform 3 ne zaman? Platform filmi yenisi çıkacak mı? The Platform 3 ne zaman? Platform filmi yenisi çıkacak mı? Haberi Görüntüle

CEZASI ÇOK AĞIR OLACAK

İBB'de Sağlık ve Salgın Hastalıklar Komisyonu Başkanı olarak görev yağan Ahmet Atilla Yılmaz'dan aralarından bulunduğu  doktor, hemşire ve sağlık görevlilerin de bulunduğu 18 şüpheli hakkında da bebeklerin ölümüne ilişkin "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi" suçundan 10 ila 437 yıl 6 ay arasında hapis cezası talep edildi.

Diğer şüpheliler hakkında da benzer suçlardan hapis cezaları öngörülen iddianamede, ayrıca, malen sorumlu olarak belirtilen hastaneler ve hastanelerin bağlı olduğu şirketler lehine "dolandırıcılık" suçu işlenerek maddi menfaat temin edildiğinden, tüzel kişilere özgü güvenlik tedbiri uygulanması, hastanelerin ve şirketlerin kapatılıp mal varlıklarına el konulmasına karar verilmesi talep edildi.İddianame, gönderildiği Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesince değerlendiriliyor.

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading