Yandex Metrica

Vedat Aşçı kimdir? İş insanı Vedat Aşçı nereli?

Vedat Aşçı kimdir? İş insanı Vedat Aşçı nereli?

Vedat Aşçı'nın kim olduğu son günlerde arama motorlarına oldukça sık sorulmaya başlandı. İş dünyasının tanınan isimlerinden olan Vedat Aşçı 1960 yılında Samsun'da dünyaya geldi. Eğitim ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren Vedat Aşçı Türkiye'nin en zenginleri arasında yer almıştır. Peki Vedat Aşçı kimdir? İş insanı Vedat Aşçı nereli?

Gündem

21.06.2024, 10:51

İş ve cemiyet dünyasının önemli isimlerinden olan Vedat Aşçı'nın kim olduğu son zamanlarda merak konusu oldu. Google'da en çok aratılan isimler arasında yer alan Vedat Aşçı 1960 yılında Samsun'da dünyaya geldi. İşte Türk iş insanı Vedat Aşçı'nın hayatı ve biyografisi...

Namaz kıldığı esnada katledilmişti! Diyarbakırlı Ramazan Hoca cinayetinde yeni gelişme! Namaz kıldığı esnada katledilmişti! Diyarbakırlı Ramazan Hoca cinayetinde yeni gelişme! Haberi Görüntüle

VEDAT AŞÇI KİMDİR?

Vedat Aşçı Samsun'da dünyaya geldikten sonra 1978 yılında Almanya'da eğitim görmeye gitti. Vedat Aşçı, 1980 yılında Almanya'da Ascı GmbH şirketini kurdu. Kısa sürede bölge ülkelere ve Türkiye'ye  tekstil ve hazır giyim sektöründe sanayi tipi konfeksiyon makineleri pazarlamaya başlamıştır. 

1983 yılında Türkiye'ye dönerek ilk şirketini kurdu. Astaş'ı kurduktan sonra iş dünyasında merdivenleri hızla çıkmaya başladı. 

Vedat Aşçı Astaş Holding ve Astaş Gayrimenkul'un kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. 

Gayrimenkul sektörüne de giriş yapan Vedat Aşçı Kempinski Residences Astoria ve Astoria Alışveriş Merkezi ile sektörde önemli biri oldu.

2008 yılında Bellevue Residences Managed by Kempinski'yi açtı. Aralık 2012'de ise Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa Managed by Kempinski projesini hizmete açmıştır. 

Vedat Aşçı Bodrum Mandarin Oriental Otel'in de sahibidir.

Vedat Aşçı turizm okullarının açılmasına da önclük etmiştir. 

Astaş Holding, 2014 yılının Eylül ayında eğitim öğretime başlayan; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bafra Hacı Şevket Aşcı Turizm Fakültesi'nin yapımını üstlenmiştir.

Vedat Aşçı Türkiye'nin en zenginleri arasında yer alıyor. 

Ekonomist Dergisi'nin 2023 yılı verilerine gör, Türkiye'nin en zengin 100 ailesi listesinde ASTAŞ Holding de yerini aldı. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading