Vergi yüzsüzleri listesinde kim var? Vergi vermeyenler kimler?

Vergi yüzsüzleri listesinde kim var? Vergi vermeyenler kimler?

"Vergi Yüzsüzleri" listesi bugünden itibaren açıklanıyor. 5 milyon TL ve üzerinde vergi borcu olan ve uyarılara rağmen borçlarını ödemeyenlerin isimleri kamuoyuna açıklanacak. Tüm vergi dairelerinden açıklanacak olan isim listesi 1 Kasım'dan itibaren ise  Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde kamuoyuna açıklanacak.

Gündem

15.10.2024, 08:55

Uyarılara rağmen vergi ödemekten kaçındıkları için kamuoyunda "vergi yüzsüzü" olarak adlandırılan mükelleflerin isimleri bugünden itibaren açıklanıyor. Vergi yüzsüzü listeleri, bugünden itibaren tüm vergi dairelerinde, 1 Kasım'dan itibaren de Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde açıklanacak.

Perşembe kar geliyor! İstanbul'da sıcaklıklar 6 derece birden düşüyor Perşembe kar geliyor! İstanbul'da sıcaklıklar 6 derece birden düşüyor Haberi Görüntüle

VERGİ YÜZSÜZÜ LİSTESİNDE KİMLER VAR? 

Vergi borcu olan ve bu borcu çeşitli uyarılara rağmen ödememekte ısrara edenlerin isimleri açıklanacak. 5 milyon lira ve daha fazla borcu olan veya bu tutar ve üzerinde kesinleşen vergi ve cezası bulunanların isimleri vergi daireleri tarafından açıklanacak. Her bir vergi dairesine mükellefler bugünden itibaren açıklanacak. 

Savunma sanayii fonu ücreti nedir? Hangi kredi kartlarından alınacak? Savunma sanayii fonu ücreti nedir? Hangi kredi kartlarından alınacak? Haberi Görüntüle

VERGİ BORÇLULARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

Tüm vergi dairelerinde 15-31 Ekim'de, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde ise 1-15 Kasım'da söz konusu listeler açıklanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Köfteci Yusuf yorumu: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Köfteci Yusuf yorumu: "Kendilerini savunma hakları var" Haberi Görüntüle

HANGİ TARİHLERDEKİ VERGİ BORÇLARI KAPSAM İÇİNDE

31 Aralık 2023 itibarıyla vadesi geldiği halde 30 Eylül 2024 itibarıyla vergisini ödememiş olan mükellefler ile borçlu olup olmadığına bakılmaksızın haklarında vergi incelemesi veya takdir komisyonu kararlarına göre vergi ve ceza hesaplanan mükelleflerden, tarhiyatları 1 Haziran 2023 - 31 Mayıs 2024 arasında kesinleşenlere yer verilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading