Yandex Metrica

X (Twitter) Brezilya'da neden yasaklandı? Elon Musk duyurdu...

X (Twitter) Brezilya'da neden yasaklandı? Elon Musk duyurdu...

Sosyal medya platformu X (Twitter) Brezilya'da yasaklandı. Uygulamaya VPN üzerinden giriş yapanlara da para cezası verileceği açıklandı. Twitter ise Brezilya'daki ofisini kapattığını açıkladı. Dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olan Brezilya'dan gelen sosyal medya yasağı hakkıbnda Elon Musk'tan açıklana geldi. Peki Brezilya ve X arasında ne oldu? X (Twitter) Brezilya'da neden yasaklandı?

Gündem

31.08.2024, 11:01

Brezilya Yüksek Mahkemesi sosyal medya platformu X'in(Twitter) ülkede yasaklanmasına karar verdi. Brezilya, ülkede yasal temsilci ataması için 24 saat süre verdiği sosyal medya platformu X'e erişimi yasakladı. X'ten konuya dair adım atılmaması üzerine sosyal medya platformu kapatıldı. Yüksek Mahkeme, VPN gibi yollarla X'e giriş yapmaya çalışan kişi veya kuruluşlara para cezası uygulanacağını belirtti.

Kayıp Narin'den bir iz var mı amcası neden tutuklandı? İşte cevap bekleyen 8 soru Kayıp Narin'den bir iz var mı amcası neden tutuklandı? İşte... Haberi Görüntüle

BREZİLYA'DA X (TWİTTER) NEDEN YASAKLANDI?

Brezilya Yüksek Mahkemesi, X'e 24 saat sürede ülkeye yasal temsilci ataması için süre vermişti. 

Yüksek Mahkeme Yargıcı Alexandre de Moraes X'e erişim yasağı getirme kararı alındığını açıkladı. Moraes tanınan sürede şirketin Brezilya'da yasal temsilci atamadığı, temsilci atanana ve kesilen para cezaları ödenene kadar kararın geçerli olacağı belirtildi. VPN gibi yollarla X'e giriş yapmaya çalışan kişi veya kuruluşlara para cezası uygulanacağı ifade edildi.

Elon Musk geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Brezilya'daki ofislerini kapatma kararı aldıklarını duyurmuştu. Musk paylaşımında "Brezilya'daki X ofisini kapatma kararı zordu, ancak Alexandre de Moraes'in (yasadışı) gizli sansür ve özel bilgilerin devri taleplerini kabul etmiş olsaydık, eylemlerimizi utanmadan açıklamamızın bir yolu yoktu" dedi. 

Elon Musk da X'ten yaptığı paylaşımda, "İfade özgürlüğü, demokrasinin temel taşıdır ve Brezilya'daki seçilmeyen sözde yargıç, bunu siyasi nedenlerden dolayı yok ediyor." diyerek karara tepki gösterdi.

Brezilya'da Yüksek Mahkeme, eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro hakkında yürütülen "darbe girişimi" soruşturması kapsamında X’ten bazı kişiler hakkında veri sağlanmasını ve bazı hesapların engellenmesini talep etmişti.

Musk ise mahkemenin bu talebini yerine getirmemiş, X'in Brezilya'daki ofisini kapatmıştı.

X'in Küresel Devlet İlişkileri sayfasından yapılan açıklamada, "Alexandre de Moraes dün gece Brezilya'daki yasal temsilcimizi sansür emirlerine uymamamız halinde tutuklamakla tehdit etti. Bunu, eylemlerini ifşa etmek için burada paylaştığımız gizli bir emirle yaptı. Yüksek Mahkemeye yaptığımız sayısız başvurunun dikkate alınmamasına, Brezilya kamuoyunun bu emirler hakkında bilgilendirilmemesine ve Brezilyalı personelimizin platformumuzda içeriğin engellenip engellenmediği konusunda hiçbir sorumluluğu ya da kontrolü olmamasına rağmen, Moraes yasalara ya da hukuki sürece saygı göstermek yerine Brezilya'daki personelimizi tehdit etmeyi tercih etmiştir. Sonuç olarak, personelimizin güvenliğini korumak için Brezilya'daki operasyonumuzu derhal geçerli olmak üzere kapatma kararı aldık" denildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading