Sitede Ara

Yahudi-Ermeni lobisi Türkevi'ni hedef almıştı: Dışişleri Bakanlığından iddialara cevap

Yahudi-Ermeni lobisi Türkevi'ni hedef almıştı: Dışişleri Bakanlığından iddialara cevap

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "Yurt dışındaki temsilciliklerimiz görevlerini Viyana Sözleşmelerine ve uluslararası diplomatik teamüllere uygun olarak ifa etmektedirler. Herhangi bir ülkenin içişlerine karışmamız söz konusu olamaz." ifadelerini kullandı.

Gündem

27.09.2024, 21:44

ABD'deki Yahudi-Ermeni lobisi, Türkiye'nin New York'taki diplomatik misyonu Türkevi'ni hedef aldı. Bir iddianame hazırlayan eyalet savcıları, New York Belediye Başkanı Eric Adams'ı Ankara'dan rüşvet almakla suçlamış, ABD'deki kaçak FETÖ'cüler bunu coşkuyla karşılamıştı.

İki kişi ölmüştü! AK Partili Dağ’dan İzmir'deki elektrik faciasıyla ilgili açıklama: Sorumluluğu üstüme alırdım! İki kişi ölmüştü! AK Partili Dağ’dan İzmir'deki elektrik faciasıyla ilgili... Haberi Görüntüle

"HERHANGİ BİR ÜLKENİN İÇİŞLERİNE KARIŞMAYIZ"

Konuya ilişkin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli yazılı bir açıklama yaptı. Keçeli, New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında ABD'de hazırlanan savcılık iddianamesinde, Türkevi'nin hizmete girme süreci ve Türk diplomatik misyonuyla ilgili de birtakım ithamlarda bulunulduğunu dile getirerek "Yurt dışındaki temsilciliklerimiz görevlerini Viyana Sözleşmelerine ve uluslararası diplomatik teamüllere uygun olarak ifa etmektedirler. Herhangi bir ülkenin içişlerine karışmamız söz konusu olamaz." ifadelerini kullandı.

Keçeli ayrıca New York'ta devam eden hukuki süreci yakından takip ettiklerini vurgulayarak Viyana Sözleşmelerinden kaynaklanan hakları saklı tuttuklarını belirtti.

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading