Yandex Metrica

Yalan ihbar sonrası iki gözaltı: Narin Güran bulunmasın diye yapmadıkları kalmamış

Diyarbakır'da vahşice katledilen Narin Güran'ın iki akrabası gözaltına alındı. Bu iki kişi soruşturmanın seyrini değiştirmeye, jandarmanın cesedin bulunduğu dereden uzaklaştırmaya çalışmakla suçlandı. Öte yandan Narin’i arama çalışmaları devam ederken köyde sık sık elektrikler kesilmeye başladı. Peş peşe yaşanan elektrik kesintileri, soruşturmayı yürüten birimlerin gözünden kaçmadı. Jandarma tutanak tuttu. Bu süreçte amcalardan birinin bahçesinde elektrik tellerinden kaynaklı bir yangın da çıktı. Öte yandan ekipler yeni bir delile daha ulaştı. Son olarak Narin Güran'ın yengesi Hediye Güran adliyeye sevk edildi.

Gündem

16.09.2024, 15:31

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül tarihinde Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tüm hızıyla devam ediyor.

8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, aralarında anne Yüksel ve ağabey Enes Güran'ın da bulunduğu 11 zanlı tutuklanmıştı.

Mavi Vatan'a 'masal' diyen UBER Namık, BRICS söylentisiyle çılgına döndü: Cevap için ABD'yi beklemedi Mavi Vatan'a 'masal' diyen UBER Namık, BRICS söylentisiyle çılgına döndü:... Haberi Görüntüle

İKİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Soruşturma kapsamında dün yen bir gelişme daha yaşandı. Yenge Hediye Güran’ın ifadeleri doğrultusunda Narin Güran'ın akrabası iki şüpheli gözaltına alındı. Son olarak Narin Güran'ın yengesi Hediye Güran adliyeye sevk edildi. Soruşturma dosyasına giren JASAT tutanağına göre; şüpheli iki kişinin Narin’i arayan ekipleri Eğertutmaz Deresi’nden uzak tutmaya çalıştığı öğrenildi.

Sıkışınca Atatürk’e sarıl! Turgay Güler yazdı... Özgür Özel neler söylemiş böyle! Sıkışınca Atatürk’e sarıl! Turgay Güler yazdı... Özgür Özel neler söylemiş... Haberi Görüntüle

ANNEDEN AĞIZ VE DİŞ MODELİ ÖRNEĞİ ALINDI

Soruşturma kapsamında tutuklanan anne Yüksel Güran’ın ağız ve diş modeli alındı. Anneden alınan ağız ve diş modeli, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Narin'in ağabeyi Enes Güran'ın kolundaki ısırık iziyle karşılaştırılacak.

Telefonlarına gelen mesajı görenler şoke oldu! Engin Polat'a yasa dışı bahiş sitelerinden 'Geçmiş Olsun' kampanyası! Telefonlarına gelen mesajı görenler şoke oldu! Engin Polat'a yasa dışı... Haberi Görüntüle

YANGIN ÇIKARIP ELEKTRİKLERİ KESMİŞLER

Türkiye'nin günlerdir yasını tuttuğu Narin’i arama çalışmaları sürerken köyde sık sık elektrikler kesilmeye başladı. Peş peşe yaşanan elektrik kesintileri, soruşturmayı yürüten birimlerin gözünden kaçmadı. Bu bağlamda Jandarma tutanak tuttu. Bu süreçte amcalardan birinin bahçesinde elektrik tellerinden kaynaklı bir yangın da çıktı.

Gözaltı sürecinde ise bazı zanlıların ellerindeki plastik çubuklarla elektrik tellerini birbirine değdirerek elektrik kesintisine ve yangına sebep oldukları şüphesiyle sorgulandıkları öğrenildi. Savcılık bu konuda şüphelerin üzerinde yoğunlaştığı ailenin eniştesi (Salim Güran’ın kız kardeşinin kocası) Mehmet Şevket Kaya’ya (44) bu konuyu sordu. Kaya savcıya şunları analttı;

“Hepimizin elinde plastik çubuk vardı, doğrudur, ancak elektrik tellerini birbirine çarptırıp yangın çıkarmaya çalışmadık. O günlerde olan elektrik kesintileriyle ilgim yoktur. Yakın bölgede çıkan yangınlarla da alakam yoktur” 

Kaya, “suçluyu kayırmak ve suç delillerini yok etmek”ten tutuklandı.

Oğlu Muhammet Kaya da Narin Güran'a ait olduğu tespit edilen bir terliği yolda bulduğu halde yetkililere bildirmemekle suçlanıyordu. Savcı, amca Ömer Faruk Güran’a da bu soruyu sordu. Güran verdiği yanıttı “Gördüğüm kadarıyla yangın elektrik tellerinin birbirine çarpması sonu meydana geldi. Kesinlikle elektrik kesintisi ve yangın çıkarmaya yönelik bir eylemde bulunmadım” dedi.

Son dakika... Türkiye'den ABD ve GKRY arasındaki anlaşmaya tepki! Son dakika... Türkiye'den ABD ve GKRY arasındaki anlaşmaya tepki! Haberi Görüntüle

BATTANİYEYİ Mİ YAKTILAR

Nevzat Bahtiyar’a sorgusunda bu husus “Aramalar esnasında köyün elektriklerinin kesilmesinin nedeni neydi? Elektriği Salim Güran mı kesti?” diye sorulmuştu. Bahtiyar da cevaben “(Salim’in) Kesip kesmediğini bilmiyorum; sadece bizim köyün değil yan köylerin de elektriği kesilirdi. Ancak bu kadar sık elektrik kesintisi köyümüzde daha önce yaşanmadı” ifadelerini kullanmıştı.

Arama sürecinde köyde çıkan bir yangınla ilgili de Narin’in cesedinin sarıldığı battaniyeyi yok etmek için çıkarılmış olabileceği yorumları yapılıyordu ama savcılığın zanlılara bu konuda herhangi bir sorusu olmadı.

Kim Milyoner Olmak İster'de ilginç olay! İngilizce öğretmeni, çeviri sorusunu bilemedi Kim Milyoner Olmak İster'de ilginç olay! İngilizce öğretmeni, çeviri sorusunu... Haberi Görüntüle

YENİ DELİL BULUNDU

Öte yandan ekipler yeni bir delile daha ulaştı. Narin’in cansız bedenini çuval içinde Eğertutmaz Deresine götürdüğünü itiraf eden Nevzat Bahtiyar’ın evinde yapılan aramalarda, Narin'in taşındığı çuval ile seri numarası birbirini takip eden kullanılmamış çuvallar bulundu.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading