Yarın 30 Eylül okullar tatil mi? Pazartesi hangi illerde okullara yağmur tatili var?

Meteoroloji’den İstanbul başta olmak üzere Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Kocaeli, Bursa, Yalova, Sakarya ve Çanakkale için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına uyarısı gelmesi sonrasında yarın 30 Eylül’de okullar tatil mi sorusu gündeme geldi. Peki, 30 Eylül Pazartesi okullara tatil var mı?

Gündem

29.09.2024, 12:06

Hafta sonunda yazdan kalma yaşanan günlerin ardından Meteoroloji’den bazı iller için soğuk hava uyarısı geldi. Termometreler bazı yerlerde 30 derecenin kadar üzerine çıkarken Pazar gecesinden itibaren özellikle Marmara Bölgesi’nde gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı kaydedildi.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, “Bu gece (29 Eylül) saatlerinden itibaren İstanbul’da yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sabah saatlerine kadar yerel olarak etkili olacağı tahmin edilen yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadeleri yer aldı.

Diğer bir açıklamada ise “Bugün (29 Eylül) akşam saatlerinden itibaren Edirne’den başlayarak zamanla Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale’nin doğusu ve Balıkesir’in kuzeyinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel küçük çaplı dolu yağışı, gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” sözleri sarf edildi.

30 Eylül okullar tatil mi

Bu uyarılar sonrasında öğrencilerde başta İstanbul olmak üzere Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Kocaeli, Bursa, Yalova, Sakarya ve Çanakkale’de yarın 30 Eylül Pazartesi gününde okulların tatil ilan edilip edilmeyeceğini sorgular oldu.

Sözcü'den Ali Erbaş hakkında akılalmaz yalan! DİB hukuki süreç başlattı Sözcü'den Ali Erbaş hakkında akılalmaz yalan! DİB hukuki süreç başlattı Haberi Görüntüle

YARIN 30 EYLÜL OKULLAR TATİL Mİ?

Meteoroloji’den gelen gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına uyarısı sonrasında İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Kocaeli, Bursa, Yalova, Sakarya ve Çanakkale’de yarın 30 Eylül’de okulların tatil olup olmadığı merak edilmekte. Ancak şu ana kadar valiliklerden gelen bir haber olmadığından yarın 30 Eylül Pazartesi gününde okullar tatil değildir.

Habere Tepki Ver

1

4

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading