Yarın Samsun, Kastamonu, Zonguldak ve Bartın'da okul var mı? 1 Ekim'de okullar tatil mi? Valiliklerden peş peşe açıklama

Yarın Samsun, Kastamonu, Zonguldak ve Bartın'da okul var mı? 1 Ekim'de okullar tatil mi? Valiliklerden peş peşe açıklama

Samsun, Kastamonu, Zonguldak ve Bartın'da olumsuz hava koşuları etkisini gösterirken veliler ve öğrenciler bu illerde okulların tatil edilip edilmediğini merak ederek araştırmaya devam ediyor.   

Gündem

30.09.2024, 23:04

Metororoloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından özellikle Karadeniz bölgesinde yağışlar etkisini gösterirken öğrenciler ve veliler Samsun, Kastamonu, Zonguldak ve Bartın'da okul var mı? 1 Ekim'de okullar tatil mi? sorularına yanıt aramaya başladı. 

Sıcak havaların etkisini kaybetmesiyle birlikte yurt genelinde havalar soğumaya başladı. Yağışlar yer yer etkisini gösterirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve İstanbul'un doğu çevreleri), Doğu Akdeniz, Eskişehir dışında İç Anadolu bölge geneli, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa'nın kuzeyinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz, Orta Karadeniz (Ordu dışında) ve Doğu Karadeniz (Giresun dışında) bölge geneli, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Ardahan, Osmaniye çevreleri, Sakarya, Kocaeli ve Adana'nın kuzeyi ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Düzce, Karabük ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgârın; Marmara’nın kuzeydoğusu, Güney Ege kıyıları ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor. Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Hulusi Üstün öldü mü? Avukat Hulusi Üstün kimdir, nereli? Hulusi Üstün öldü mü? Avukat Hulusi Üstün kimdir, nereli? Haberi Görüntüle

KASTAMONU VE SAMSUN'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Meteoroloji tarafından yapılan kuvvetli sağanak yağış uyarısının ardından Kastamonu ve Samsun'da veliler ve öğrenciler eğitim öğretime ara verilip verilmeyeceği merak ediliyor. Valiliklerden yada ilçe kaymakamlıklarından konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. 

20 Eylül gram altın ne kadar oldu? Altın 3 bin TL olur mu? 20 Eylül gram altın ne kadar oldu? Altın 3 bin... Haberi Görüntüle

BARTIN VE ZONGULDAK'TA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Bartın ve Zonguldak'ta etkili olması beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Bartın Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde olumsuz hava şartları nedeniyle 1 Ekim 2024 Salı günü tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir" denildi.

Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin, aynı tarihte 1 gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Barkod sistemi kullanılmış! FETÖ'nün TSK'ya sızma girişiminde dikkat çeken itiraf: Şifre 8-9-0-7! Barkod sistemi kullanılmış! FETÖ'nün TSK'ya sızma girişiminde dikkat çeken itiraf:... Haberi Görüntüle

ZONGULDAK VALİLİĞİ DE DUYURDU

AFAD’ın turuncu kod uyarısı verdiği Zonguldak’ta, valilik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kent genelinde beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle 1 Ekim Pazartesi günü tüm okullarda eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildiği duyuruldu.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu imzasını taşıyan açıklamada, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle; ilimiz genelindeki resmi, özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile özel eğitim kurslarında 1 Ekim Pazartesi günü eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir." denildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading