Yandex Metrica

Yasak aşk, rüşvet, uyuşturucu! Yargıyı sarsan olayda yeni gelişme: Meslekten atıldılar!

Yasak aşk, rüşvet, uyuşturucu! Yargıyı sarsan olayda yeni gelişme: Meslekten atıldılar!

Edirne ve Adana Adliyesi’nde rüşvet, tehdit ve uyuşturucu partileri gibi olaylarla Türkiye gündemine oturan Hakim Gül A. ile ilgili Hakimler ve Savcılar Kurulu’ndan açıklama yapıldı. HSK'dan yapılan duyuruya göre;  Gül A.’nın Adana ve Edirne’de karıştığı olaylar nedeniyle hakkında ikiz kez ihraç kararı verildiğini açıkladı.

Gündem

27.06.2024, 11:57

Adana ve Edirne Adliyesi'nde görev yaptığı sırada rüşvet, şantaj, tehdit ve uyuşturucu partileri gibi bir dizi skandala karışan Hakime Gül A. ile suç ortağı Savcı Fatih A. ihraç edildi. Zanlılar hakkındaki tüm iddialar, Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından soruşturulmaya devam ediliyor. 

İstanbul emniyetinden nefes kesen operasyon: Göçmen kaçakçısı suçüstü kafeslendi! İstanbul emniyetinden nefes kesen operasyon: Göçmen kaçakçısı suçüstü kafeslendi! Haberi Görüntüle

İHRAÇ EDİLDİLER 

Görev yaptığı Edirne ve Adana'da, 2017 yılından bu yana şantaj, ölüm planı, tehdit, rüşvet gibi birçok suça karıştığı iddiasıyla gündeme gelen hakime olayında HSK'dan yeni bir karar geldi. Adı skandallara karışan Hakime Gül A. ile suç ortağı Savcı Fatih A. ihraç edildi.

Binayı saran örtü kalktı! Haydarpaşa Garı yıllar sonra ilk kez görüntülendi Binayı saran örtü kalktı! Haydarpaşa Garı yıllar sonra ilk kez... Haberi Görüntüle

ADANA'DA KARIŞTIĞI SUÇLARDAN AÇIĞA ALINMIŞ

HSK tarafından ihraçla ilgili yapılan açıklamada, Adana Hakimi Gül A. ve Mardin Cumhuriyet Savcısı Fatih A.'nın haklarındaki iddialara rağmen görevlerine devam ettikleri ya da kendileriyle ilgili herhangi bir işlem yapılmadığı yönünde haberler olduğunu belirterek "Hakim Gül A. hakkında Adana'da görev yaparken kurulumuza intikal eden iddialar üzerine soruşturma izni verilmiş olup, 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu'nun 77. maddesi uyarınca ilgilinin tedbiren görevden uzaklaştırılmasına karar verilmiştir" denildi.

İzmir'in Selçuk ilçesinde orman yangını! Evler ve oteller boşaltıldı, Selçuk-Kuşadası kara yolu araç trafiğine kapatıldı İzmir'in Selçuk ilçesinde orman yangını! Evler ve oteller boşaltıldı, Selçuk-Kuşadası... Haberi Görüntüle

EDİRNE'DEKİ SORUŞTURMADAN DOLAYI İKİ KEZ İHRAÇ EDİLDİ

Hakim Gül A.'nın Adana'da karıştığı suçlardan dolayı disiplin soruşturmasının devam ettiği; daha önce de Edirne'de suç teşkil eden iddialar nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma sonucunda düzenlenen raporda iki kez meslekten çıkarma cezasıyla cezalandırıldığı belirtildi. 

MSB duyurdu: Çok sayıda terörist öldürüldü MSB duyurdu: Çok sayıda terörist öldürüldü Haberi Görüntüle

EYLÜL'DE HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK 

Hakim Gül A. hakkında HSK tarafından verilen kovuşturma izni kapsamında yargılanmasının Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nde devam ettiği, duruşmasının da 10 Eylül 2024 tarihinde yapılacağı kaydedildi.

Valilik duyurdu! Bir ilimizde 15 günlük eylem ve etkinlik yasağı Valilik duyurdu! Bir ilimizde 15 günlük eylem ve etkinlik yasağı Haberi Görüntüle

ORTAĞI OLAN SAVCI DA MESLEKTEN ATILDI 

Hakim Gül A. ile birlikte adı rüşvet iddialarına karışan Cumhuriyet Savcısı Fatih A.'nın da eylemleri nedeniyle HSK tarafından iki kez meslekten ihraç edilmesine karar verildiği, kararların da kesinleştiği belirtildi. 

Son dakika... Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde bulunan bütün sınır kapılarını kapattı Son dakika... Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde bulunan bütün sınır kapılarını kapattı Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

Hakim Gül A., Adana'da kiracı olarak yaşadığı sitenin yönetici Ş.L. ile 2019 yılı Eylül ayında tanıştıktan sonra birliktelik yaşamaya başladı. Kadın hakim bir gün Ş.L.'ye "benim bazı sıkıntılarım var. Sen güçlü bir erkeksin bana yardımcı olmanı istiyorum, ben daha önce Edirne'de görev yaptım. Orada görev yaparken hakkımda rüşvet iddialarında bulunduğu, sahtecilik yaptığımı söylediler. Senin beni bu suçlamalardan kurtarman, dosyalarımı kapattırman ve o kişilerden beni korumanı istiyorum" dedi.

Hukuken evli olan ve 20 yaşında oğlu olan kadın hakim, Ş.L. ile cinsel birlikteliklerinin görüntülerini kaydedip karşılıklı olarak birbirleriyle paylaştı.

Kadın hakimin başka erkeklerle de menfaat karşılığında ilişki yaşadığını öğrenen Ş.L. ayrılmak istedi. Ş. L. hakimi telefonla arayıp 4 yıl süren birlikteliklerini sona erdirip, kendisiyle irtibat kurmamasını aksi hâlde Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunacağını söyledi. Bunun üzerine Mayıs ayında Ş.L. tehdit edilmeye başladı.

Galericiler sitesinde bir işyerine giden Ş. L.'yi karşılayan iki kişi "sende hakime hanımın videoları varmış, bunların silmen gerekiyor. İş yerine girerken veya çıkarken öldürülebilirsin, bu işleri başkaları yapacak" dedi. Bunun üzerine Ş.L. kadın hakim hakkında şikayetçi oldu.

Hakim Gül A. hakkındaki iddialar bunlarla da sınırlı kalmadı. Gül A.'nın bir özel hastaneden reçetesiz olarak uyuşturucu özelliği bulunan ilaç temin edip içtiği, pandemi döneminde nöbeti olduğu hafta sonu adli emanetten aldığı metanfetamin maddesi ihtiva eden hapları kullanması nedeniyle nöbetini başka bir hakimle görüşerek değiştirdiği belirlendi.

Yine pandemi döneminde Hakim Gül A.'nın Adana adliyesinde bir Cumhuriyet Başsavcı vekili, bir Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi ve bir Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi ile birlikte içki içip Başsavcı vekilinin adli emanet deposundan çıkarttığı metanfetamin olarak bilinen uyuşturucu kullanıp birlikte parti yaptıkları belirlendi.

La Pasion Turca 2. sezon ne zaman? La Pasion Turca yeni bölüm çıkacak mı? La Pasion Turca 2. sezon ne zaman? La Pasion Turca... Haberi Görüntüle

500 MİLYON LİRA RÜŞVET ALDI 

Gül A.'nın Osmaniye Asliye Ceza Mahkemesinde "Akaryakıt kaçakçılığı" iddiasıyla yargılanan sanıktan beraat etmesi karşılığında 500 milyon rüşvet aldığı soruşturma dosyasına girmişti.

Gül A.'nın yargılaması olan kişiye Edirne'de birlikte görev yaptığı Cumhuriyet Savcısı Fatih A.'nın duruşmada beraat mütalaasında bulunup beraat kararı verdireceğini belirterek 500 milyon TL talep ettiği tespit edildi.

Istvan Kovacs kimdir? Türkiye-Çekya hakemi kim, nereli? Istvan Kovacs kimdir? Türkiye-Çekya hakemi kim, nereli? Haberi Görüntüle

O BERAAT ETTİRDİ BAŞKA BİR SAVCI CEZA VERDİ 

Hakimenin parayı elden teslim aldığı, o Cumhuriyet Savcısı'nın da yargılanan sanık hakkında beraat kararı verilmesi yönünde talepte bulunduğu ortaya çıkmıştı.Beraat mütalaasının verildiği celsede karar verilmeyip sonraki celsede de başka bir Cumhuriyet Savcısının sanığa ceza verdiği ortaya çıkmıştı.Sanığın Hakim Gül A.'ya hem para verip hem de ceza aldığını söylemesi üzerine ise hakime, "Kafaya takma, istinaf sürecinde beraat kararı çıkartırız" dediği belirtilmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading