Yavuz Engin kimdir, nereli? Yenidoğan çetesini çökerten Cumhuriyet Savcısı kimdir?

Yavuz Engin kimdir, nereli? Yenidoğan çetesini çökerten Cumhuriyet Savcısı kimdir?

İstanbul’daki makamında Mustafa Kemal Zengin tarafından ölümle tehdit edilmesine rağmen Yenidoğan çetesini çökerten Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin sosyal medya paylaşımı ile yaşananları ortaya çıkardı. Peki, Yenidoğan çetesini çökerten Savcı kim? Yavuz Engin kimdir, aslen nerelidir?

Gündem

20.10.2024, 02:21

İstanbul'da Yenidoğan bebek çetesine karşın amansız bir mücadele sergileyen Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Makamında Mustafa Kemal Zengin tarafından ölümle tehdit edilen ve kamuoyunda Yenidoğan Bebek Çetesi olarak bilinen 12 bebeğin ölümüne sebebiyet veren suç örgütüne ilişkin olarak Savcı Engin bir paylaşımda bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise son yaşananlar sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında, "Şüphelilerle ilgili yargılama süreci devam etmektedir" dedi.

Soruşturmada görev alan Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin'i Büyükçekmece'deki makam odasına gelerek kendisini tehdit eden Mustafa Kemal Zengin'in görüntüleri ise sosyal medyaya düşerken savcıyı ve ailesini suikastla tehdit eden kişilere yönelik soruşturmanın da devam ettiği kaydedildi.

Son dakika: FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü! Yeğeni doğruladı Son dakika: FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü! Yeğeni doğruladı Haberi Görüntüle

YAVUZ ENGİN KİMDİR?

Yenidoğan çetesine yönelik devam eden soruşturma kapsamında makam odasında Mustafa Kemal Zengin tarafından tehdit edilen Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin 1989 yılında Almanya'da dünyaya gelmiştir. Aslen Bolulu olan Engin 35 yaşındadır. İlk ve ortaokulu Bolu'da liseyi de Bolu İzzet Baysal Anadolu Lisesi'nde tamamlamıştır.

2009 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde üniversite eğitimine başlayan Engin, 2013 senesinde buradan mezun olduktan sonra 2013-2014 yılları arasında İstanbul barosunda avukatlık stajı yaparak 2024 yılı Eylül ayında savcı adayı olarak göreve başlamıştır. 22 ay süren stajın sonrasında ilk görev yeri olarak Saruhanlı Cumhuriyet Savcılığına buradan da Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanmıştır.

Savcı Yavuz Engin evlidir.

Yavuz Engin kimdir

Yavuz Engin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, “Şahsım ve aileme yönelen eylemler nedeniyle başlatılan soruşturmada, başta Adalet Bakanlığı, HSK'yı temsilen Mehmet Akif Ekinci Başkanımız ve Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılarımız olmak üzere özellikle soruşturmayı cesaretle yürüten savcımıza, katkı sunan savcımıza ve İstanbul İl Jandarma Komutanlığına ve vatandaşlarımıza şükranlarımı sunarım. Kurt kapanına girerek kucağımıza düşen şahıslar Türk adaletinin elindedir. 2400 yıllık Türk devlet geleneğine kafa tutanlar pişman olacaklar ve bizimle hiç tanışmamış olmayı dileyeceklerdir. Bana destek sunanlar ve sunmayanlar daima hafızamızda olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading