Yandex Metrica

Yaz tatili kısaldı mı? Okullar erken mi açılacak?

Yaz tatili kısaldı mı? Okullar erken mi açılacak?

2024-2025 eğitim öğretim yılının 1. döneminin başlamasına az bir süre kaldı. Yaz tatilinin kısalacağı iddiaları öğrencileri ve velileri tedirgin ederken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den flaş açıklama geldi. Peki yaz tatili kısaldı mı? Okullar erken mi açılacak?

Gündem

23.08.2024, 09:46

2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasına az bir süre kaldı. Okullarda uyum haftası eğitimleri 2 Eylül tarihinden itibarem başlayacak. Anaokulu ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin okullarına daha hızlı alışabilmesi için uygulanan uyum haftası eğitimleri ile birlikte öğretmenler de 2 Eylül'de seminer çalışmalarına başlayacak. Okulların tüm sınıflar için erken açılacağı iddiası ise zaman zaman gündeme geliyordu. Yaz tatili kısaldı mı? Okullar erken mi açılacak? sorularına bakan Tekin açıklık getirdi. 

2024 İŞKUR TYP başvurusu | Okullara güvenlik görevlisi, temizlikçi İŞKUR başvurusu başladı mı? 2024 İŞKUR TYP başvurusu | Okullara güvenlik görevlisi, temizlikçi İŞKUR... Haberi Görüntüle

YAZ TATİLİ KISALIYOR MU?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin okulların erken açılacağı iddialarını yalanladı. Tekin okulların açılmasının erteleneceğine dair bir gündemlerinin bulunmadığını bildirdi. Yusuf Tekin  "2 Eylül günü öğretmen arkadaşlarımızın seminer dönemi başlıyor. Aynı hafta içerisinde okula yeni başlayan öğrencilerimiz için biliyorsunuz oryantasyon süreci var. 9 Eylül günü itibarıyla da normal akademik anlamda takvimimiz başlamış olacak." dedi. 

AK Partili Okul'dan İmamoğlu'na Vaniköy'deki kaçak yapı uyarısı: 'Neresinden bakarsanız bakın pislik kokuyor' AK Partili Okul'dan İmamoğlu'na Vaniköy'deki kaçak yapı uyarısı: 'Neresinden bakarsanız... Haberi Görüntüle

OKULLAR ERKEN Mİ AÇILACAK?

Okulların erken açılacağı iddiaları bir kez daha yalanlandı. Bakan Tekin okulların uyum haftası eğitimleri dışında 9 Eylül'de açılacağını açıkladı. 

MSB duyurdu: 16 PKK'lı etkisiz hale getirildi MSB duyurdu: 16 PKK'lı etkisiz hale getirildi Haberi Görüntüle

ARA TATİLLER KALKACAK MI?

Ara tatillerin de kalkacağı iddiları zaman zaman gündeme geliyor. Bakan Tekin bu iddialara dair de açıklamada bulundu. Tekin "Ara tatiller, kasım ve nisanda oluyor. Ara tatillerin kalkmasıyla ilgili bir şeyin gündemimizde olmadığını söylemiştik. Bir kez daha altını çizerek söyleyelim. Bakanlıkta izleme ve değerlendirme daire başkanlıkları var. Eğitim öğretim dairelerinin hepsinin izleme ve değerlendirme birimi var. Oralardan gelen raporlara bakıyoruz dedik. Şu an bunların kaldırılmasıyla ilgili bize ulaşmış bir konu yok. Tatil sürecinde öğretmen arkadaşlarımızın uzaktan yürüttükleri seminer dönemi etkinliklerini daha önce açıklamıştım. Onları artık yüz yüze yapacağız. Öğretmen arkadaşlarımız okullarında bu süreç içerisinde eğitim öğretime hazırlıklarını devam ettirecekler ama öğrenciler açısından tatilin kalkması ya da benzeri bir şey bizim gündemimizde yok."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading