Yandex Metrica

Yazılım kaosunun Türkiye'ye etkisi neler? 'B planımız' var diyen Bakan Uraloğlu detaylarıyla anlattı

Yazılım kaosunun Türkiye'ye etkisi neler? 'B planımız' var diyen Bakan Uraloğlu detaylarıyla anlattı

Dünya genelindeki yazılım sistemlerinde yaşanan arıza ile ilgili konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Tam normale dönmedi ama hayatı kilitleyen noktada değil. Uçakları yöneten navigasyon sistemleri var. Arada bir siber saldırı yaparak İstanbul üzerinde seyahat ederken pilot kendini Azerbaycan Bakü üzerinde zannedebiliyor. Dolayısıyla burada elbette problem var. Biz de yoğun bir şekilde kafa yoruyoruz. Devletin bütüm kurumları burada. Mutlaka b planımız alternatifimiz var.'' dedi.

Gündem

20.07.2024, 10:47

Bir yazılım hatası, küresel sistemi kilitledi. Dünya internetsiz günlere döndü. Bankacılık işlemleri durdu, kartlar çalışmadı. TV yayınları kesildi, uçuşlar aksadı. Yazılım sistemlerinde dünya genelinde yaşanan büyük arıza hayatı olumsuz etkiledi. Peki yazılım kaosunun Türkiye'ye etkisi neler? Türkiye'nin B planı var mı? İşte bu soruların yanıtını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, NTV canlı yayınında verdi.

Kayıp Narin Güran'dan bir iz var mı? Anne ve amca gözaltına alındı Kayıp Narin Güran'dan bir iz var mı? Anne ve amca... Haberi Görüntüle

''SİSTEM NORMALE DÖNMEDİ''

Yazılım sistemlerinde dünya genelinde yaşanan arıza ve Türkiye'deki etkileri üzerine konuşan Bakan Uraloğlu, "Sistem tam normale dönmedi ama hayatı kilitleyen noktada değil. En gelişmiş ülkeler bile hizmet alıyor. Daha emniyette hissetmeniz için Türksat 6A var. Yazılımı bizim. Kendimizi daha çok güvende hissediyoruz. Ne kadar yerlileştirebilirsek o kadar daha az etkileniriz.'' dedi.

D-100 kara yolunu sağanak vurdu: Araçlar mahsur kaldı! Ulaşım durma noktasına geldi D-100 kara yolunu sağanak vurdu: Araçlar mahsur kaldı! Ulaşım durma... Haberi Görüntüle

"MUTLAKA B PLANIMIZ VAR"

Konuyla ilgili mutlaka B planınım olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, ''Uçakları yöneten navigasyon sistemleri var. Arada bir siber saldırı yaparak İstanbul üzerinde seyahat ederken pilot kendini Azerbaycan Bakü üzerinde zannedebiliyor. Dolayısıyla burada elbette problem var. Biz de yoğun bir şekilde kafa yoruyoruz. Devletin bütüm kurumları burada. Mutlaka b planımız alternatifimiz var.'' ifadelerini kullandı.

CHP'li belediye tesis tahsis etti! Esenyurt'ta PKK turnuvası CHP'li belediye tesis tahsis etti! Esenyurt'ta PKK turnuvası Haberi Görüntüle

"ERKEN SAATLERDE SİBER SALDIRI DİYE DÜŞÜNDÜK"

''İlk etapta siber saldırı diye düşündük'' diyen Uraloğlu, ''7400 tane bu konunun uzmanı arkadaşımız var. Her türlü olayı takip ediyoruz ve bu olay olduğunda da biz siber saldırıyı ilk THY ile ben öğrenmiş oldum. Erken saatlerde siber saldırı diye düşündük ama global bir problem olduğunu gördük.'' değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Habere Tepki Ver

0

1

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading