Yeni pandemi alarmı: O virüs iki ülkede daha görüldü: Tehlike çanları çalıyor!

Yeni pandemi alarmı: O virüs iki ülkede daha görüldü: Tehlike çanları çalıyor!

Her geçen gün daha da büyüyen maymun çiçeği virüsü tehlikesi iki ülkede daha görüldü. Endiler içerisinde takip edilen maymun çiçeği virüsü, kaygılandırmaya devam ediyor.

Gündem

15.10.2024, 12:03

Zimbabve Sağlık ve Çocuk Bakımı Bakanlığı, maymun çiçeği virüsüne dair açıklamada bulundu. Bakanlık, geçtiğimiz ay Güney Afrika Cumhuriyeti'ne seyahat eden 11 yaşında bir erkek çoçuğunda maymun çiçeği virüsü görüldüğü duyurdu.

Yapılan açıklama dahilinde, 24 yaşındaki bir erkeğin Tanzanya ziyaretinde maymun çiçeği virüsünü yakanlanaması sonrası vaka sayısının 2'ye çıktığı duyuruldu.

Ülkede ilk vakanın geçtiğimiz ay ülkeye gelen 32 yaşındaki bir Tanzanya vatandaşında görüldüğünü bildiren Zambiya Sağlık Bakanlığı, vatandaşların dikkatli olmasını vurguladı.

Hastalığa yakalanan kişinin kısa zaman dilimi içerisinde birçok Güney Afrika ülkesine seyahat edildiği uyarısı yapılarak, "Hastanın kapsamlı seyahat geçmişi ve Zambiya'nın farklı noktalarındaki etkileşimleri göz önünde bulundurulduğunda hem yerel hem de sınır ötesi potansiyel yayılma riski yüksekti" ifadelerine yer verildi

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Bersan Taskaya

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading