Yenidoğan çetesi skandalı Anadolu’ya sıçradı! Birçok ilden şüpheli bebek ölümü ihbarı yağıyor

Yenidoğan çetesi skandalı Anadolu’ya sıçradı! Birçok ilden şüpheli bebek ölümü ihbarı yağıyor

İstanbul’da çok sayıda bebeğin ölümüne sebep olan “Yenidoğan Çetesi” skandalı, Anadolu’ya da sıçradı. Çete hakkında Niğde, Sakarya, Kocaeli ve Antalya’dan da benzer ihbarlar geldiği belirtiliyor.

Gündem

21.10.2024, 11:13

Türkiye'yi derinden sarsan Yenidoğan çetesi skandalında soruşturma derinleşerek devam ediyor.

Sağlıklı bebekleri yoğun bakıma aldıran, ailelerinden elden para talep eden ve bazı bebekleri de öldüren çetenin çatısını iki doktor kurdu, onlarca sağlık çalışanı çeteyle ortak hareket etti.

Çetenin Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan günlük 8 bin lira alabilmek için bebeklerin canına kast ettiği; 10 çocuğun taburcu edilmediği için hayatını kaybettiği belirtildi. 

İstanbul'da 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ve bazı hastane çalışanlarıyla ortak hareket ederek, yenidoğan bebekler üzerinden para kazanmaya çalışan çeteyle ilgili yeni detaylar gelmeye devam ediyor.

Terörist Gülen'in ölümü büyük sevinçle karşılandı! Sosyal medyada TT oldu: Gebermiş! Terörist Gülen'in ölümü büyük sevinçle karşılandı! Sosyal medyada TT oldu:... Haberi Görüntüle

SKANDAL ANADOLU'YA SIÇRADI

İstanbul’da çok sayıda bebeğin ölümüne sebep olan ve Türkiye'yi derinden sarsan “Yenidoğan Çetesi” skandalı, Anadolu’ya da sıçradı. Çete hakkında Niğde, Sakarya, Kocaeli ve Antalya’dan da benzer ihbarlar geldiği belirtiliyor. Niğde, Sakarya, Kocaeli ve Antalya’da faaliyet gösteren bazı özel hastanelerde yoğun bakım ünitelerine sevk edilen bazı bebeklerin sahte epikriz raporu düzenlenerek hastanede fazla süre yatırıldığı iddia edildi. Bu bebekler arasında şüpheli şekilde hayatlarını kaybedenlerin olduğu öne sürüldü.

Son dakika: FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü! Yeğeni doğruladı Son dakika: FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü! Yeğeni doğruladı Haberi Görüntüle

BİRÇOK İLDEN İHBAR YAĞIYOR

‘32 haftalık bir bebeğin ameliyat olması gerektiği, bunun için de üniversite hastanesinden özel bir hastaneye sevk edildiği, tedavinin 1 ay sürdüğü ve bebeğin süreç içerisinde vefat ettiği’ şeklinde ihbarların olduğu öğrenildi. Yapılan başka bir ihbarda ise şeker hastası olduğu için kuvözde bekletilen bebeğin ailesine, ‘patolojik sarılık olduğu ve karaciğeri ile böbreklerinin iflas ettiği’ bilgisinin verildiği ancak ölüm raporunda ‘doğal ölüm’ yazdığı öne sürüldü. Bu olayda, tedaviyi gerçekleştiren doktorun, bebeğin kimliğini aldığı ve aileye bir daha geri vermediği de iddia edildi.

Türkiye bu iddiayı konuşuyor! Ünlü köfte zincirinde ‘domuz eti’ çıktı! Mahkeme kararıyla duyulmasını engelledi Türkiye bu iddiayı konuşuyor! Ünlü köfte zincirinde ‘domuz eti’ çıktı!... Haberi Görüntüle

GAZ TEDAVİSİ İÇİN PARA İSTENMİŞ

Bir başka ihbarda ise aileden nitrikoksit gaz tedavisi için para istendiği, bunun karşılığında fatura kesileceği söylenmesine rağmen gerçekleşmediği iddiası yer aldı. Söz konusu ihbarda aileye, tedavi evraklarının verilmediği de belirtildi. "diğer bir iddia da ise sağlıklı doğan bir bebeğin, ‘doğduğu andan itibaren entübe edildiği’ yer aldı.

Özel bir hastaneye ilişkin yapılan ihbarda ise bebeklerinin hiçbir zaman makineye bağlanmadığını belirten acılı aile, çocuklarının gece ölmesine rağmen kendilerinin sabah haberdar edildiği iddiasında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

1

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading