'Yenidoğan çetesi' üyelerinin kan donduran konuşmaları iddianamede: Ahlaksız şaka gerçek oldu

'Yenidoğan çetesi' üyelerinin kan donduran konuşmaları iddianamede: Ahlaksız şaka gerçek oldu

Türkiye'nin gündeminin ilk sırasında yer alan ve herkesin yüreğini yakan ‘Yenidoğan Çetesi’ üyesi iki hemşirenin tutuklanıp cezaevine gireceklerine dair şakalaşıp güldükleri konuşmaları ortaya çıktı. 

Gündem

21.10.2024, 11:20

İstanbul ve Tekirdağ'da sağlıklı bebekleri yoğun bakıma aldıran, ailelerinden ve SGK'dan para kopararak bazı bebekleri öldüren Yenidoğan çetesi soruşturması tüm hızıyla devam ediyor.

İstanbul'da 112 Acil Çağrı Merkezi'nde ve hastanelerde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk eden çetenin telefon mesajları ortaya çıktı. 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 1399 sayfalık iddianamede sıralanan suça konu 197 eyleme ait kayıtlarda, çete üyelerinin ahlaksız konuşmaları yer aldı.

Söz konusu iddianamede 11 hastanenin hasta takibini yapan tutuklu şüphelilerden hemşire Hasan Basri Gök ile hemşire Hakan Doğukan Taşçı arasında geçen bir konuşma örgütün ahlaksızlığını gözler önüne serdi.

Örgüt lideri olduğu iddia edilen Dr. Fırat Sarı’nın kendilerine ödeme yapmadığından şikâyet ederek solunum tedavisinde kullanılan bir ilacı Sarı’dan gizli olarak satıp para kazanmaya dair planlar yapan iki şüphelinin arasındaki konuşma dikkat çekti. İki erkek hemşirenin aralarında konuşurken cezaevine gireceklerine, haklarında haberler yapılacağına dair şakalaşarak gülüşmeleri 'pes' dedirtti.

Listeye Köfteci Yusuf damga vurmuştu! Vatandaşa en çok at ve eşek eti yedirilen iller belli oldu! Listeye Köfteci Yusuf damga vurmuştu! Vatandaşa en çok at ve... Haberi Görüntüle

''GÖZÜMÜZE SİHAY BANT ÇEKERLER, YAN YANA FOTOĞRAFLARIMIZI BASARLAR''

HASAN BASRİ GÖK: Doğukan, el altından satalım.

HAKAN DOĞUKAN TAŞÇI: Hocadan nasıl gizli saklı yapacan?

GÖK: Haberi olmaz ki.

GÖK: 100 taneyi boşver, biz şu ana kadar 60 tane sattık. 10 binden kaç para yapıyor hesaplayamadım.

TAŞÇI: 720 bin... Hasan, her ay 100 tane çıkartıcaz... Her ay 1 milyon 200. Hasan, 12 ile çarp bir trilyon para yapıyor. Bir senede bir trilyonu da geçiyor, 200’ü de var. Bir trilyon 2 milyon 400 bin. Haberlere çıkarız, bir trilyonluk ilaç kaçakçılığı yaptılar diye yüzümüzü, gözümüzü sansürlerler Hasan.

GÖK: Hahah...

TAŞÇI: Gözümüze siyah şerit çekerler, ikimizin yan yana fotoğrafını shop’layıp, yan yana getirirler ikimizi. İlaç firmaları, ilaç mafyaları peşimize düşerler.

GÖK: Hahaha...

TAŞÇI: Ülkeyi ele geçirmiş bunlar napıyor der, bizi vurdururlar Hasan, ailemizi rehin alırlar.

GÖK: Haha...

DEAŞ'ın kilit bombacısı İstanbul’da kıskıvrak yakalandı! Çapraz sorguda çözüldü... DEAŞ'ın kilit bombacısı İstanbul’da kıskıvrak yakalandı! Çapraz sorguda çözüldü... Haberi Görüntüle

''TÜP TAKILSA BELKİ YAŞARDI''

İddianamede yer alan bir başka görüşme de Suriyeli bir bebeğin yaşamını nasıl yitirdiği ortaya çıktı. Çete lideri olduğu iddia edilen Dr. Fırat Sarı ile Dr. İlker Gönen ve ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir’in görüşmeleri şu şekilde;

FIRAT SARI: O da filme bakıp hani böyle değildi diye bize şey yapabilir hani ya da ...

İLKER GÖNEN: Yani onu çok şey yapmadım, çünkü aile Suriyeli, herhangi bir şeyi yok, çocuğa Adli Tıp süreci başlatmadılar, çocuk defnedildi.

SARI: Ok. Kadın doğumcu ararsa sonra...

SARI: ... Çıkartsak mı acaba filmi kayıttan filan, tamam ama neyse artık... 

GÖNEN: Yok yok ya çocuğun ölüm belgesini doldurduk, çocuk defnedildi artık.

GIYASETTİN MERT ÖZDEMİR: Bir tane dün bebek ex oldu orada, haberin var mı bilmiyorum diyafram ...

FIRAT SARI: Biliyorum evet... Yani o çocuğa tüp takılsa belki yaşardı, ne bileyim yani... Onun daha beteri, o filmi eğer Figen alır birine gönderirse o filmde diyafram hernisi için bir şey yok yani, diyafram hernisi deyip kapattılar... Ya oraları bilmiyorum hani filmi çekip diyafram hernisi demişler... Yükselmiş bir şey olmamış yani, tüp takmayı niyeyse düşünmemişler ben anlamadım.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading