Yenidoğan çetesinin kan donduran yazışmaları ifşa oldu: Bebeğin fişini çekeceğim!

Yenidoğan çetesinin kan donduran yazışmaları ifşa oldu: Bebeğin fişini çekeceğim!

İstanbul merkezli bir hastane çetesi akıl almaz bir olayla çalkalandı. 12 bebeğin ihmalden öldüğü iddiası üzerine aralarında doktor ve hemşirenin de olduğu çok sayıda kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Türkiye'nin günemine oturan skandalın yankıları devam ederken çete üyelerinin bebekleri nasıl öldürdüklerine dair yazışmaları ortaya çıktı.     

Gündem

18.10.2024, 16:08

Yenidoğan vurgununun ortaya çıkan yeni fezleke notunda çete lideri Fırat Sarı ile hemşire Bahar Kanık arasındaki tüyler ürperten konuşma ifşa oldu. "Sarıkaya'nın fişini çekeceğim", "Biraz daha yaşasın ben gelinceye kadar" gibi tüyler ürperten diyalog ifşa olurken iki zanlı bebeklerin hayatlarıyla dalga geçerek yaptıkları konuşmayı "Kek aldım bekliyorum" sözleriyle sonlandırdı. 

Türkiye,  haksız kazanç sağlamak uğruna masum bebeklerin ölümüne neden olduğu iddiasıyla çalkalanıyor.  Hastanelere çöken sağlık çeteleri 8 bin TL alabilmek 12 bebeği ölüme sürüklemiş. 3 ilde yoğunlaşan çetenin korkunç yöntemleriyle ölen onlarca bebeğin ölümü ise araştırılıyor.

GSB burs ve kredi başvuruları başladı! Son gün 13 Ekim GSB burs ve kredi başvuruları başladı! Son gün 13 Ekim Haberi Görüntüle

BEBEKLERİN SAĞLIK DEĞERLERİNİ GÖSTEREN TABLOLAR YANLIŞ GÖSTERİLDİ 

Çetenin sağlıklı bebekleri yoğun bakıma alarak SGK'dan ve hasta yakınlarından fazla ücret aldıkları belirlenmişti. Örgüt lideri Fırat Sarı'nın bilgisi ve onayı dahilinde bebeklerin sağlık durumunu gösteren "basamak"larıyla oynayıp piyasa değeri 9575 lira olan Curosurf isimli ilacı yazdıran çetenin bunu SGK'ya fatura ettiği kaydedildi.  Dehşete düşüren olayda kan donduran yeni diyaloglar da ortaya çıktı. 

Gazeteci Emrullah Erdinç'in ulaştığı yenidoğan vurgunundaki fezleke notlarında Medisense Sağlık Şirketi sahibi ve örgüt lideri Dr. Fırat Sarı'nın hemşire Bahar Kanık'la konuşması ifşa oldu. 

İnternetinizi onaralım dolandırıcılığı! Arıza için evinize gelmek istiyorlar, kabul ederseniz hayatınızı karartabilirler (ÖZEL HABER) İnternetinizi onaralım dolandırıcılığı! Arıza için evinize gelmek istiyorlar, kabul ederseniz... Haberi Görüntüle

"BEBEĞİN ÖLDÜĞÜNÜ SÖYLEMEYİN"

Halime bebeğin öldüğünü söyleyen hemşire Bahar'a doktor Sarı'nın "Ellemeyin bilgi de vermeyin orada dursun" talimatı verdiği hemşire Ecem Koç'un “Aynen aynen açık duruyor her şey monitörde açık... hiçbir şey yapmıyoruz" şeklinde cevap verdiği kaydedildi.

A1 Capital'in sahibi Murat Güler kimdir, neden öldü? A1 Capital'in sahibi Murat Güler kimdir, neden öldü? Haberi Görüntüle

"ELLEMEYİN ORADA DURSUN"

Halime bebeğin ölümüne ilişkin fezleke notları da paylaşıldı:

Eylemde ismi geçen şüphelilerin yapmış oldukları görüşmelerde, Medisense Sağlık Şirketi sahibi ve örgüt lideri Dr. Fırat SARI'nın il dışında çalışmış olduğu Çorlu Reyap Hastanesinde 23.11.2023 tarihinde saat 15:17'de Hemşire Bahar KANIK tarafından aranıp Bebek Halime ve Bebek Sarıkaya'nın durumlarının kötü olduğunu, hemşirenin Bebek Halime'yi kast ederek "niye ona curosurf yaptırdınız ki ben zaten valla bilmiyorum bile" şeklinde konuşmasına karşılık Dr. Fırat SARI'nın "en azından ben gelinceye kadar yaşasın diye haha" diye cevap verdiği, tedavi için bebeğin yanında olmadığı telefondan talimat verdiği ve "doğru dün ilgilenemiştik bugün ilgileniyoduk hahaha" şeklinde konuşmalarına devam ederek bebeklere gerekli önemi göstermediği, mesleki etik kurallara aykırı davrandığı değerlendirilmektedir. 16:19 saatleri sıralarında hemşire Ecem KOÇ'un Dr. Fırat SARI'yı arayarak Bebek Halime'nin öldüğünü haberi vermesi üzerine Fırat SARI'nın "ellemeyin bilgi de vermeyin orada dursun” talimatı üzerine Hemşire Ecem KOÇ'un “aynen aynen açık duruyor her şey monitörde açık... hiçbir şey yapmıyoruz" şeklinde cevap verdiği görülmüştür.

Narin Güran'ın kuzenlerine sosyal destek: Kaygı ve korku içindeler Narin Güran'ın kuzenlerine sosyal destek: Kaygı ve korku içindeler Haberi Görüntüle

"BEN GELİNCEYE KADAR YAŞASIN"

Çorlu Reyap Hastanesi hemşiresi Bahar Kanık ile örgüt lideri Fırat Sarı arasındaki korkunç diyalog ise şu şekilde kaydedildi:

BAHAR KANIK: Bir tane kalan curosurfumuzu çocuğa yaptık hocam

FIRAT SARI : Peki curosurftan sonra bir işe yaradı mı

BAHAR KANIK : Hiçbir işe yaramadı

FIRAT SARI: Boşa mı gitti curosurf

BAHAR KANIK: Niye ona curosurf yaptırdınız ki ben zaten valla bilmiyorum bile...

FIRAT SARI: En azından ben gelinceye kadar yaşasın diye haha

BAHAR KANIK: yani bilmiyorum valla çok tuhaf şeyler yapmışsınız bir tane curosurfumuz vardı, keşke bıraksaydınız Sarıkaya'ya falan yapardık

FIRAT SARI: Vallahi haklısın

BAHAR KANIK: ... hocam kalbi Halime'nin kalbi yokmuş CPR yapalım mı?

FIRAT SARI: CPR bir iki tane dokunun dönerse döndü

BAHAR KANIK: Bir iki tane dokunun

FIRAT SARI: Dönerse biraz daha yaşasın ben gelinceye kadar

BAHAR KANIK: Valla siz gelinceye kadar ... kusura bakmayın

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading