Yeşilçam'ın emektarlarından Suphi Tekniker hayatını kaybetti: Türk sineması bir değeri daha kaybetti!

Yeşilçam'ın emektarlarından Suphi Tekniker hayatını kaybetti: Türk sineması bir değeri daha kaybetti!

Yeşilçam’ın önemli isimlerinden biri olan Suphi Tekniker, hayatını kaybetti. Uzun bir kariyere sahip olan Tekniker, hem tiyatroda hem de sinemada pek çok projede yer almış ve senaristlik yapmıştır.

Gündem

21.10.2024, 13:34

Yeşilçam'ın efsane isimlerinden Suphi Tekniker, 84 yaşında hayatını kaybetti. Şehir Tiyatroları, Tekniker’in vefatını duyurarak, onun sanat dünyasındaki katkılarını ve hatırasını onurlandırdı. Kurucusu Muhsin Ertuğrul’un desteğiyle 1960 yılında İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda sahneye çıkan Tekniker, "Kral Lear" gibi önemli oyunlarda yer almış, pek çok unutulmaz filmde de rol almıştır. Aralarında Münir Özkul, Adile Naşit, Şener Şen, Tarık Akan ve Kemal Sunal’ın da bulunduğu ustalarla birlikte çalışmıştır.

Akaryakıtta çifte indirim müjdesi! İşte güncel benzin ve motorin fiyatları Akaryakıtta çifte indirim müjdesi! İşte güncel benzin ve motorin fiyatları Haberi Görüntüle

İ̇stanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Müdürlüğü’nün yaptığı resmi açıklama şu şekilde: 

''Ustamız Suphi Tekniker’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kurucumuz Muhsin Ertuğrul’un teşvikiyle 1960 yılında, İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda Kral Lear oyununda figüran olarak sahneye çıkan, sonrasında tiyatroda oynadığı başrollerle sahnedeki başarısını kanıtlayan, ardından sinemada Şener Şen, Kemal Sunal, İlyas Salman gibi ustaların rol aldığı filmler başta olmak üzere birçok filmin senaryo yazarlığı ve tiyatro ve sinemada oyuncu olarak sanat yolculuğunu başarıyla yürüten Tekniker, bir röportajında “Şehir Tiyatrosu sevincimdir. Dünyaya bir daha gelsem yine Şehir Tiyatroları’nda gelir, aynı şekilde aynı hayatı yaşamak isterim. Tiyatrocu olmak isterim” diyecekti. Suphi Tekniker’i sonsuz yolculuğuna uğurlarken, İstanbul Şehir Tiyatrosu Ailesi olarak, ustamıza Allah’tan rahmet, ailesine, sanat camiamıza, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı dileriz.'' şeklinde açıklama yaptı. 

Aysın Komitgan kimdir? Aysın Komitgan hangi kanalda çalışıyor? Aysın Komitgan kimdir? Aysın Komitgan hangi kanalda çalışıyor? Haberi Görüntüle

Suphi Tekniker Kimdir? 

Suphi Tekniker, 10 Ocak 1940 tarihinde İstanbul'da doğmuş, Türk tiyatrosu ve sinemasında önemli bir figürdür. İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünden mezun olduktan sonra, Muhsin Ertuğrul'un teşvikiyle 1960 yılında İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda sahneye çıkmaya başlamıştır.

Tekniker, kariyerine "Kral Lear" oyununda figüran olarak başlamış ve ardından tiyatroda başrol oynayarak yeteneklerini kanıtlamıştır. Türk sinemasının önemli isimleriyle birlikte çalışarak birçok filmde rol almış, senaristlik yaparak da sektöre katkıda bulunmuştur. Münir Özkul, Adile Naşit, Şener Şen, Tarık Akan ve Kemal Sunal gibi ustalarla birlikte yer aldığı projeler, onun sanat kariyerini zenginleştirmiştir .

Son olarak, organ yetmezliği nedeniyle 84 yaşında hayatını kaybeden Suphi Tekniker, Türk tiyatrosu ve sinemasında derin izler bırakarak anılmaya devam edecektir. Şehir Tiyatroları, onun vefatını duyurarak sanat camiasına baş sağlığı dileklerini iletmiştir .

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading