Yandex Metrica

Yiğit Acar kimdir? Genç mühendis 2 yıldır her yerde aranıyor!

Yiğit Acar kimdir? Genç mühendis 2 yıldır her yerde aranıyor!

Genç mühendiz Yiğit Acar'dan 2 yıldır haber alınamıyor. Yiğit Acar'ın annesi çocuğunun bulunması için yetkililerden yardım bekliyor. Mısır'ın Suez limanında çalıştığı gemide kaybolduğu iddia edilen Yiğit Acar'ın kaldığı kamarada DNA'sı bulunamadı. Peki Yiğit Acar kimdir?

Gündem

09.09.2024, 11:21

Genç mühendis Yiğit Acar'dan 2 yıldır haber alınamıyor. Uzun yol gemilerinde mühendis olarak çalışan Yiğit Acar Portekiz'in Porto Limanı'na gitmek için Mısır'ın Suez Limanı'ndan demir alan, Liberya bayraklı, 172 metre uzunluğunda ve 27 metre genişliğindeki Dema M adlı genel kargo taşıyan gemide, 4'üncü mühendis olarak görev alıyordu. Yiğit Acar'dan 2 yıldır haber alınamıyor.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan 'Famagusta' dizisine tepki: Gerçekler saptırılıyor! KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan 'Famagusta' dizisine tepki: Gerçekler saptırılıyor! Haberi Görüntüle

YİĞİT ACAR KİMDİR?

Gemi Makineleri İşletme Mühendisi Yiğit Acar'ın kaldığı kamaradan Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından numune alındı. Numunelerde Acar'a ait DNA eşleşmesine rastlanmadı. Yiğit Acar'ın 7 Eylül 2022'de gemide olmadığı tespit edildi. Süveyş Kanalı'nı geçip açık denizde seyreden gemide mürettebatın aramalarında Acar bulanamadı. Kaybolduğu gün gemide görüldüğü öne sürülen mühendis için gidilen rota üzerinde arama yapıldı. Dışişleri ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın da girişimleriyle başlatılan arama-kurtarma çalışmalarında, mühendisin izine rastlanmadı.

Sapphire AVM resmen kapanıyor! Artık AVM olarak kullanılmayacak Sapphire AVM resmen kapanıyor! Artık AVM olarak kullanılmayacak Haberi Görüntüle

ACILI ANNEDEN YETKİLİLERE ÇAĞRI

Giresun'daki ailesi Yiğit Acar'ın yolunu bekliyor. 

Acar'ın annesi Arzu Acar "Oğlum kaybolduktan 15 gün sonra gemi, ilk Portekiz'e gidiyor. Orada polisler tarafından, Interpol tarafından bir baskın yapılarak araştırma yapılıyor. Ama onun sonucu halen elimize geçmedi. Oğlum gerçekten gemide miydi? Gemiye bindi mi? 2 yıldır hiçbir şeyden haberimiz yok." dedi.

Anne Arzu Acar açıklamasında "Kimsenin ifadesine de güvenmiyorum. Önce oğlumun gemiye bindiğini kanıtlasınlar; kesin bilelim. Ondan sonra da ne olduğuna bakalım." dedi. 

Yiğit Acar'ın eşyalarının bulunduğu 2 valizden biri Portekiz Konsolosluğu'ndan İstanbul'a, buradan da Şebinkarahisar Savcılığı'na gönderilirken Türkiye kara sularına giren gemide Acar'ın kaldığı kamarasından Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan numuneler incelendi.

Kameradaki yataktan sürüntü örneklerinin yetersiz çıktığı incelemede, Acar'a ait DNA eşleşmesine rastlanmadı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading