Yılan hikayesine dönen HDP davasında son durum ne? AYM Başkanı Özkaya gecikme sebebini açıkladı

Yılan hikayesine dönen HDP davasında son durum ne? AYM Başkanı Özkaya gecikme sebebini açıkladı

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya, tüm Türkiye'nin merak ettiği HDP kapatma davasıyla ilgili açıklama yaptı. Davanın neden sonuçlanmadığını söyleyen Özkaya, raportörün incelemelerine devam ettiğini ifade etti.

Gündem

19.10.2024, 00:58

Anayasa Mahkemesi ve Avrupa Konseyi'nin birlikte yürüttüğü "Anayasa Mahkemesinin temel haklar alanındaki kararlarının etkili şekilde uygulanmasının desteklenmesi projesi" kapsamında bireysel başvuruya ilişkin bilgilendirme toplantısında basın mensuplarıyla bir araya gelen Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya, HPD davasının nihayete erdirilmemesine dair yapılan eleştirilere cevap verdi. HDP kapatma davasında esas inceleme raporunun henüz yazılmamış olduğunu hatırlatan Özkaya, iddianame kapsamında çok sayıda adli yargı mercilerine intikal etmiş dosyaların olduğunu söyledi. Özkaya, adli yargıdaki süreçlerin devam ettiğini ve gecikmenin bundan kaynaklandığını belirtti. Teknik çalışmalarda bir kesinti olmadığını bildiren Özkaya, kapatma davası kapsamında delil olarak dayanılan 3 bin civarında soruşturma ve kovuşturmayla ilgili raportörün sürekli inceleme yaparak güncelleme yaptığını ifade etti.

Depremde okunacak dua! Hz. Muhammed'in deprem duası Depremde okunacak dua! Hz. Muhammed'in deprem duası Haberi Görüntüle

ANAYASA MAHKEMESİ'NE YAPILAN BİREYSEL BAŞVURULAR

Basın mensuplarının bireysel başvuru sonrası verilen kararların tartışma yarattığına dair sorduğu soruya da cevap veren Anayasa Mahkemesi Başkanı, bireysel başvuru spnrası alınan kararların eleştiriye açık olduğunu ve yapılan eleştirileri dikkate aldıklarını söyledi. Can Atalay kararının ne zaman açıklanacağı da sorulan Özkaya, dosyanın hazır olduğunda inceleneceğini belirtti ancak karar için bir zaman verilemeyeceğini kaydetti.

Canlı yayında panik anları! Ünlü haber sunucusu Cem Öğretir'in burnu kanadı: Cem Öğretir'e ne oldu, sağlık duurmu nasıl? Canlı yayında panik anları! Ünlü haber sunucusu Cem Öğretir'in burnu... Haberi Görüntüle

SOKAK HAYVANLARI YASASI

Gazetecilerin CHP'nin sokak hayvanlarıyla ilgili yapılan düzenlemenin iptali için yaptığı başvuruya ilişkin soruyu da cevaplayan Kadir Özkaya, "Raportör arkadaşımıza dedik ki, elindeki bütün çalışmaları kenara koy, bu dosyayı biran önce incele. Ülkenin gündemini boş yere meşgul etmeyelim dedik. Sonuç ne çıkar bilmem ama bu dosyayı biran önce hazırlamasını istedik. Arkadaşımız dosyayı hazırladığında gündeme alınır ve karara bağlanır." ifadelerini kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

2

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading