Sitede Ara

Yılın ilk karı geliyor! Meteoroloji gün verdi: Soğuk hava dalgası yurdu saracak

Hava sıcaklığı perşembe gününden itibaren hissedilir derecede azalacak. Ülkede hava sıcaklıkları kuzey ve batı kesimlerinden başlayarak 6 ila 12 derece birden düşecek. Bazı bölgelerin yüksek kesimlerinde de mevsimin ilk kar yağışı görülecek.

Gündem

16.10.2024, 11:24

Kışlıklarınızı çıkarın çünkü soğuk hava dalgası yarından itibaren yurdun her yerini saracak. Hatta yılın ilk karı yolda. Meteoroloji, yılın ilk karı için tarih bile verdi.

Ülkemiz, yarından itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına ineceği tahmin ediliyor.

Perşembe gününden itibaren İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde hava sıcaklığı 6 ila 12 derece azalacak.

Polise alçak saldırı! İhbara giden polisi sırtından bıçakladı, saldırgan vurularak yakalandı Polise alçak saldırı! İhbara giden polisi sırtından bıçakladı, saldırgan vurularak... Haberi Görüntüle

KUVVETLİ YAĞIŞA DİKKAT

Bugün için yapılan tahminde hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Ağrı çevreleri ile Erzurum’un güney, Muş’un doğu kesimlerinde, gece saatlerinde Doğu Karadeniz kıyıları ile Zonguldak, Bartın, Kastamonu kıyıları, Ordu ve Erzurum çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

Muş'ta jaguar mı var? İddia sosyal medyada hızla yayıldı! Muş'ta jaguar mı var? İddia sosyal medyada hızla yayıldı! Haberi Görüntüle

SOĞUK HAVA GELECEK HAFTA BAŞINA KADAR SÜRECEK

Rüzgarın, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ile gece saatlerinde Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı. Soğuk havanın kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla gelecek hafta başına kadar etkisini sürdürmesi, soğuk havayla birlikte bölgede yağış geçişlerinin de görülmesi bekleniyor.

Sıla bebek öldü mü? Sıla Yeniçeri kaç yaşında, neden öldü? Sıla bebek öldü mü? Sıla Yeniçeri kaç yaşında, neden öldü? Haberi Görüntüle

YILIN İLK KARI YOLDA

Yurt genelinde soğuk hava dalgasının etkili olması beklenirken Doğu Anadolu Bölgesinde hava sıcaklığı bugün itibariyle 6 ila 12 derece düşecek, yüksek kesimlerde kar yağışı görülmesi öngörülüyor.

Soğuk havanın kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte, gelecek hafta başına kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor. Soğuk havayla birlikte yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Sıcaklık düşüşü ve yağışla birlikte, yüksek kesimlerde kar yağışının görüleceği tahmin ediliyor. 

Önümüzdeki hafta başına kadar bazı illerimizde gerçekleşmesi beklenen günün en yüksek ve en düşük hava sıcaklıklarının aşağıda belirtilen değerlere kadar düşmesi bekleniyor.

Erzurum: 7/-5

Erzincan: 12/0

Ardahan: 5/-5

Bayburt: 9/-2

 

Hafta başına kadar bazı illerde beklenen günün en düşük ve en yüksek hava sıcaklıkları şöyle:

"İstanbul 9-15, Kocaeli 8-15, Sakarya 8-16, Yalova 9-17, Edirne 7-15, Kırklareli 6-14 ve Tekirdağ 7-15 derece."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading