'Yoğun kar yağışı geliyor' diyerek tarih verdi! Bu illerde yaşayanlar resmen donacak

'Yoğun kar yağışı geliyor' diyerek tarih verdi! Bu illerde yaşayanlar resmen donacak

Sıcak yaz günlerinin ardından önümüzdeki haftadan itibaren Türkiye'de hava sıcaklıkları daha da düşüyor. ECMWF sistemine göre; Doğu Karadeniz'in yaylaları ile Kuzeydoğu Anadolu'da dağlara kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı düşmesi bekleniyor.

Gündem

13.10.2024, 11:03

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre; hafta sonunda bazı illerimizde gök gürültülü sağanak yağışlar etkili oldu. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'de önümüzdeki haftadan itibaren sıcaklıklarda ani düşüş beklendiğini söyleyerek yetkilileri uyardı.

Sağanak yağışlar hafta sonunda Batı Karadeniz'de etkili olurken Düzce, Zonguldak, Bolu, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri bundan nasibini aldı.

Prof. Dr. Orhan Şen'in uyarısına göre; önümüzdeki Perşembe gününden itibaren Karadeniz iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun Sivas dahil kuzey ve doğusunda kar yağışlarının görülebileceği belirtildi. ECMWF sistemine göre ise kar yağışlarının Doğu Karadeniz'in yaylaları ile Kuzeydoğu Anadolu'da etkili olabileceği söylendi.

Orhan Şen açıklamasında, "Önümüzdeki perşembe ve hafta sonu sıcaklıklar Anadolu'da düşmeye devam ederek hafta sonu Karadeniz iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun Sivas dahil kuzey ve doğusunda 5-10 cm kar olur" ifadelerine yer evrdi.

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading