Yandex Metrica

Yok artık dedirten savunma projesi: Gök Vatan'da kuş uçurtmayacak: Savaş gemisinin inşası resmen başlıyor!

Yok artık dedirten savunma projesi: Gök Vatan'da kuş uçurtmayacak: Savaş gemisinin inşası resmen başlıyor!

Türkiye'nin savunma sanayi adımları Mavi Vatan'dan Gök Vatan'a kapsamlı bir şekilde genişlemeye devam ediyor. Son olarak TF-2000, 300 km yarıçapında gözetleme sağlayacak ASELSAN tasarımı faz dizili radar sistemi (ÇAFRAD) dahil olmak üzere gelişmiş sensör sistemleriyle bölgesel hava savunması için önemli bir platform görevi görecek.

Gündem

25.09.2024, 13:56

Gök Vatan'a güç katacak olan bu savaş gemisi, Siper ve Hisar hava savunma füzeleri ve Atmaca gemisavar füzeleri dahil olmak üzere güçlü silahlarla donatılacak. Öte yandan gemi, uzun menzilli taarruz operasyonları için tasarlanmış Gezgin seyir füzesi ile donatılacak.

Toplam 149 metre uzunluğa ve 8.300 ton deplasmana sahip olan TF-2000, 26 knot'un üzerinde hızlara ulaşabiliyor. Ayrıca 96 hücreli dikey fırlatma sistemi (MİDLAS) ateş gücünü önemli ölçüde artırıyor.

Savaş gemisi ayrıca, tasarımına entegre edilmiş sonar sistemleri ve torpido savunmasıyla sağlam denizaltı savunma yeteneklerini de göz ardı etmiyor.

Bakan Yerlikaya kaçış görüntülerini paylaştı: FETÖ'cü hakimler yurt dışına kaçarken yakalandı! Bakan Yerlikaya kaçış görüntülerini paylaştı: FETÖ'cü hakimler yurt dışına kaçarken... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN STRATEJİK KONUMU

Gelişmiş deniz hava savunma yeteneklerini geliştirme konusunda özel vurgu yapan Türkiye, birbiriyle iç içe geçmiş birkaç faktör tarafından yönlendiriliyır. Akdeniz, Ege ve Karadeniz'de hayati bir stratejik konuma sahip olan Türkiye, sıklıkla jeopolitik gerginlikler ve güvenlik zorluklarıyla işaretlenmiş bir bölgeye yerleştiriyor.

Yoğun çatışmaların yaşandığı bölgeler ve tartışmalı alanlara bitişik olan bu sular, Türk Deniz Kuvvetleri'ni füze ve drone saldırıları da dahil olmak üzere çeşitli hava tehditlerine maruz bırakıyor. 

Nitekim deniz iletişim hatlarını güvence altına almak ve deniz hakimiyetini sürdürmek için deniz varlıklarının korunmasını sağlamak esas.

Ege'de korkutan deprem! AFAD son dakika duyurdu Ege'de korkutan deprem! AFAD son dakika duyurdu Haberi Görüntüle

UYGULANAN AMBARGOLAR

Tüm bunların yanı sıra Türkiye'nin daha geniş savunma stratejisi, dış kısıtlamalar tarafından teşvik edilen kendi kendine yetmeye giderek daha fazla odaklanmış durumda.

Türkiye üzerindeki ABD Patriot gibi sistemlerin satın alınmasındaki ambargo ve Rusya'nın S-400 hava savunma sisteminin satın alınmasından kaynaklanan sonuçlar, yabancı tedarikçilere güvenmenin kırılganlığını vurguluyor. 

Öte yandan Türkiye buna karşılık ürkiye, savunma konularında egemenliğini ortaya koymak için SIPER hava savunma sistemi gibi son teknoloji savunma teknolojisini yurtiçinde üretme çabalarına hız verdi.

Türkiye'nin attığı bu doğru adımlar bir yandan da bir boşluğu yansıtıyor. Şimdiye kadar, Türk filosunda yüksek hızlı, uzun menzilli füze tehditlerine karşı koruma sağlayabilen özel hava savunma gemileri bulunmuyordu.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading