Yandex Metrica

Sitede Ara

YÖK'ten üniversite kayıtlarına ilişkin açıklama: Mazeret kayıt hakkı tanındı!

YÖK'ten üniversite kayıtlarına ilişkin açıklama: Mazeret kayıt hakkı tanındı!

Yükseköğretim Kurulu, 2024 YKS yerleştirme sonuçlarına göre üniversitelere kaydını yaptıramayan adaylara mazeret kayıt hakkı tanındı.  

Gündem

23.08.2024, 16:47

Üniversitelerde 19 Ağustos 2024 tarihinde başlayan kayıt sürecine ilişkin, Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) yeni bir açıklama geldi.

YÖK, üniversiteye kayıt yaptıramayanlara mazeret hakkı tanındığını belirtti.

Mazeretli kayıt başvuruları ise 26 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında kabul edilecek ve bu tarihten sonra kayıt işlemleri için başvuru alınmayacak.

Zeynep Ece Sarı kimdir? Miss Turkey 10 numaralı yarışmacı kim? Zeynep Ece Sarı kimdir? Miss Turkey 10 numaralı yarışmacı kim? Haberi Görüntüle

KAYITLAR, 2 EYLÜL PAZARTESİ SONA ERECEK

YÖK'ten yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

2024-YKS yerleştirme sonuçlarına göre herhangi bir nedenle üniversitelerine kaydını yaptıramayan adaylara mazeret kayıt hakkı tanındı. Yükseköğretim Kurulu, 2024 YKS yerleştirme sonuçları kapsamında bugün sona erecek olan üniversite kayıtlarını, herhangi bir nedenle yaptıramayan adayların yerleştirildikleri yükseköğretim kurumlarına başvurarak kayıtlarını 26 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında yaptırabilmelerine imkan tanıdı. Kayıt işlemleri, 2 Eylül Pazartesi saat 17.00'ye kadar devam edecek.

Bahar Candan hakim karşısında! Nihal Candan Engin Polat'ı örnek göstererek moral verdi: O çıktı sende çıkacaksın! Bahar Candan hakim karşısında! Nihal Candan Engin Polat'ı örnek göstererek... Haberi Görüntüle

EK YERLEŞTİRME SÜRECİ BAŞLAYACAK

Genel yerleştirme sonucunda boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme süreci başlatılacak.

2024 YKS sonuçlarına göre herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar bu süreçte başvuru yapabilecek. Ek yerleştirme başvuru tarihleri ise daha sonra duyurulacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading