Yandex Metrica

Sitede Ara

Yüksel Arslan kimdir? ASKİ Spor Başkanlığı'ndan neden istifa etti?

Yüksel Arslan kimdir? ASKİ Spor Başkanlığı'ndan neden istifa etti?

Mansur Yavaş'a yakınlığıyla bilinen Yüksel Arslan'ın sosyal medyadan yaptığı paylaşım çok ses getirmişti. Ekrem İmamoğlu'nun eleştiren paylaşımın ardından Mansur Yavaş'tan da açıklama gelmiş ve paylaşımın silinmesi gerektiği belirtilmişti. ASKİ Spor Başkanı Yüksel Arslan görevinden istifa ettiğini açıkladı. Peki Yüksel Arslan kimdir? ASKİ Spor Başkanlığı'ndan neden istifa etti?

Gündem

23.09.2024, 10:55

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'a yakın isimlerden bağımsız Ankara Milletvekili Yüksel Arslan görevinden istifa ettiğini açıkladı. Yüksel Arslan kimdir? ASKİ Spor Başkanlığı'ndan neden istifa etti?

Ankara Milletvekili Yüksel Arslan sosyal medya paylaşımıyla CHP’yi ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı. Bu paylaşıma Mansur Yavaş'tan da tepki aldı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldığı yorumlar nedeniyle CHP içinden de eleştirilerin hedefinde olan isimden beklenen açıklama geldi.

Düğüm çözüldü! Narin Güran'ın ölüm nedeni belli oldu! İstanbul Adli Tıp’tan ilk bilgi geldi Düğüm çözüldü! Narin Güran'ın ölüm nedeni belli oldu! İstanbul Adli... Haberi Görüntüle

ASKİ SPOR BAŞKANI YÜKSEL ARSLAN NEDEN İSTİFA ETTİ?

ASKİ Spor Başkanlığı görevinden istifa eden Yüksel Arslan CHP’yi ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan paylaşımlarda bulundu. Arslan paylaşımında “Kurucu iradenin, Atatürk'ün ortaya koyduğu kuruluş ilkelerinin düşmanlarıyla el el olanlar, ‘Mustafa Kemal'in Askeri’ olamaz” diye yazan Arslan, isim vermeden bazı siyasilerin kariyer basamaklarını çıkmak için ''Avrupa başkentlerine kapı araladığını” savundu ve ''Tek derdi kendi kariyeri ve ona çizilen rotada yürümek olana, 'Proje Çocuk' denir, 'Mustafa Kemal'in Askeri' denmez'' dedi.

Türkiye'nin ilk yüksek hızlı asansörü! Bakan Kurum tesisin görüntülerini paylaştı Türkiye'nin ilk yüksek hızlı asansörü! Bakan Kurum tesisin görüntülerini paylaştı Haberi Görüntüle

YÜKSEL ARSLAN KİMDİR?

Yüksel Arslan 28 Eylül 1963'te Ankara'da dünyaya geldi. Türk siyasetçi ve bürokrat olan Yüksel Arslan TBMM 28. dönem İYİ Parti Ankara milletvekilidir.

21 Aralık 2023 tarihinde partisinden istifa etmiştir.

Ankara Gevher Nesibe Sağlık Eğitim Enstitüsü'nden Tıbbi Teknolog olarak mezun olduktan sonra Sağlık Bakanlığı'nda görev yaptı. 

Öğretmenlik, okul müdür muavinliği, şube müdürlüğü, daire başkanlığı ve bakanlık müşavirliği gibi görevlerde bulundu.

2019-2023 yıllarında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı ve Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Özel Kalem Müdürü olarak görev yaptı.

2023 Türkiye genel seçimlerinde milletvekili adayı olmak için belediyedeki görevinden ayrıldı.

2023'te İYİ Parti Ankara 3. bölge milletvekili olarak meclise girdi.

Mecliste Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda görev aldı. 21 Aralık 2023 tarihinde İYİ Partiden istifa ettiğini duyurdu.

Arslan, Ankaralılar Vakfı, Beypazarlılar Vakfı ve Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarında görevler üstlendi. ASKİ Spor Kulübü Başkanlığı yaptı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading