Yunan akıllanmıyor: Ege'de Türk balıkçı teknesi taciz edildi

Yunan akıllanmıyor: Ege'de Türk balıkçı teknesi taciz edildi

Yunan Sahil Güvenlik unsuru Ege'de Türk karasularında bir balıkçı teknesini taciz etti. Bodrum açıklarında meydana gelen taciz sonrası Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından uzaklaştırıldı.

Gündem

26.09.2024, 08:46

Yunan unsurlarının Ege'deki tacizleri devam ediyor. Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında bir Türk balıkçı teknesini havaya ateş açmak suretiyle taciz etti. Bölgeye hareket eden Türk Sahil Güvenlik ekipleri Yunan unsurunu uzaklaştırdı.

İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada Akyarlar açıklarında avcılık faaliyetinde bulunan Türk bayraklı "Barbaros-4" isimli balık avlama teknesinin Yunanistan Sahil Güvenlik unsuru tarafından havaya ateş açılarak taciz edildiği duyuruldu. Açıklamada olay üzerine bölgeye bir sahil güvenlilk gemisi ve botunun sevk edildiği, gönderilen unsurların Yunanistan Sahil Güvenlik unsurunu uzaklaştırdığı belirtildi. 

Yapılan incelemede Türk balıkçı teknesinde herhangi bir hasar tespit edilmediği ve teknenin emniyetli bir şekilde Turgutreis Balıkçı Barınağı'na sevkinin sağlandığı bildirildi.

Bu sene şampiyonu play-off mu belirleyecek? 2024-2025 Süper Lig'de Play-off olacak mı? Bu sene şampiyonu play-off mu belirleyecek? 2024-2025 Süper Lig'de Play-off... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE RAHATSIZLIĞINI İLETMİŞTİ

20 Eylül Cuma günü Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Yunan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bir bot, lastik bottaki kaçak göçmenleri takip ederken sınır ihlali yapmıştı.

Saat 10.00 sularında meydana gelen olay Akyarlar Mahallesi'nde meydana geldi. Lastik botta bir grup kaçak göçmen olduğunu fark eden Yunan ekipler botu takibe almış, Akyarlar sahiline kadar süren takip Yunan Sahil Güvenlilk ekibinin karasularına dönmesiyle son bulmuştu.

Olay üzerine Türkiye, Yunan Sahil Güvenlik botlarının karasularını ihlalinden duyduğu rahatsızlığı Yunan yetkililere iletmiş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Christos Stylianides ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek Yunan bakana meydana gelen ihlalden duyulan rahatsızlığı dile getirmişti. Yunan bakan ise iki ülke arasındaki komşuluk ilişkilerine önem verildiğini, olayın siyasi bir yönünün bulunmadığını ifade ederek, yaşanan ihlallerin tekrarlanmayacağının altını çizmişti. Yunan bakan ayrıca konuyla ilgili süratle inceleme başlatıldığını ve gelişmelerden Türkiye'nin bilgilendirileceğini kaydetmişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sahil Güvenlik Komutanlığı, şu ifadeleri kullanmıştı:

"20 Eylül 2024 tarihinde, 112 Acil Çağrı Merkezi'nden 'Bodrum Akyarlar Meteor Koyu'nda bir lastik botun karaya çıktığı ve 1 kişinin ormanlık alana kaçtığı' ihbarının alınması üzerine olay yerine derhal 2 Sahil Güvenlik Botu (KB-35, KB-114) sevk edilmiş ve ihbar Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı'na iletilmiştir. Görevlendirilen Sahil Güvenlik unsurlarımız olay mahalline derhal intikal etmiş, Yunan Sahil Güvenlik unsurunun süratle kendi karasularına döndüğü tespit edilmiştir. Ormanlık alana kaçan ve göçmen kaçakçısı olduğu değerlendirilen kişiyi bulmak maksadıyla başlatılan arama çalışmalarına devam edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading