Yandex Metrica

Yunanistan ile 2. sınır köprüsü! Bakan Uraloğlu tarih verdi

Yunanistan ile 2. sınır köprüsü! Bakan Uraloğlu tarih verdi

Yunanistan'la ikinci sınır köprüsünde çalışmalar hızlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Projelerin onaylanmasını takiben yapım ihale hazırlıklarına başlayacağız. Bu köprü, iki ülke arasındaki ulaşımın daha da kolaylaşmasına ve ticaretin artmasına katkı sağlayacak. Proje, iki ülke arasındaki dostluk ve işbirliğinin güçlenmesine katkı sağlamakla kalmayacak aynı zamanda Türkiye'nin Selanik-Sofya-Berlin güzergahındaki işlevsel bağlantısını güçlendirecek" dedi. Bakan Uraloğlu, çalışmaların 2024 yılı içerisinde tamamlanmasının ardından yapım ihalesine çıkılacağını bildirdi.

Gündem

22.07.2024, 14:31

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ulaşım altyapısını güçlendirmek amacıyla yürütülen projeyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Yunanistan'la ikinci sınır köprüsünde çalışmalar hızlanırken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada yeni bilgiler verdi.

İpsala-Kipi sınır geçiş bölgesinde yeni bir kara yolu sınır geçiş köprüsünün ortak olarak inşa edilmesi amacıyla 22 Ocak 2004'te Atina'da mutabakat zaptı imzalandığını anımsatan Bakan Uraloğlu, iki ülke arasındaki ilişkileri ve işbirliğini geliştirmek amacıyla önemli adımlar attıklarını ifade etti.

Mutabakat zaptı kapsamında 10 Haziran 2006'da köprü projesinin Yunanistan tarafından yapılacağı kararının alındığını anlatan Bakan Uraloğlu, yürütülen proje çalışmalarında sona yaklaşıldığını ifade etti.

Herkesin merakla beklediği soruya yanıt geldi!  Müge Anlı’dan kayıp 'Narin'i programında işleyecek mi? Müge Anlı ilk kez konuştu! Herkesin merakla beklediği soruya yanıt geldi! Müge Anlı’dan kayıp 'Narin'i... Haberi Görüntüle

''İHALE HAZIRLIKLARINA BAŞLAYACAĞIZ''

Yunanistan tarafından yürütülen proje çalışmalarının bu yıl içerisinde bitirilmesinin beklendiğini dile getiren Bakan Uraloğlu, "17 Nisan 2024'te Selanik'te gerçekleşen Ortak Planlama ve İzleme Projesi Komitesi 9. Toplantısı'nda da bu konu görüşüldü. Projelerin onaylanmasını takiben yapım ihale hazırlıklarına başlayacağız. Bu köprü, iki ülke arasındaki ulaşımın daha da kolaylaşmasına ve ticaretin artmasına katkı sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Yunanistan'la ikinci sınır köprüsünün 841 metre uzunluğunda ve 4 şeritli olacağını belirten Bakan Uraloğlu, projenin sadece Türkiye ve Yunanistan için değil, tüm bölge için büyük önem taşıdığını belirtti.

Nilşah Ağaoğlu kimdir? Yavuz Bingöl kiminle evleniyor? Nilşah Ağaoğlu kimdir? Yavuz Bingöl kiminle evleniyor? Haberi Görüntüle

''İNŞAAT ÇALIŞMALARI EN KISA SÜREDE BAŞLAYACAK''

Bakan Uraloğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Yapım ihale hazırlıkları tamamlandığında, inşaat çalışmaları en kısa sürede başlayacak. Proje, iki ülke arasındaki dostluk ve işbirliğinin güçlenmesine katkı sağlamakla kalmayacak aynı zamanda da Türkiye'nin Selanik-Sofya-Berlin güzergahındaki işlevsel bağlantısını güçlendirecek. Ayrıca, Türkiye'nin Egnatia Otoyolu üzerinden Pan-Avrupa Koridoru ve Balkan ülkeleri ile olan fonksiyonel bağlantısına da hizmet edecek."

Meriç Nehri üzerine inşa edilecek 841 metre uzunluğundaki köprünün "ekstra doz" olarak tasarlandığını vurgulayan Uraloğlu, 1958 yılında yapılan eski köprünün artan trafiği karşılayamaması nedeniyle bu köprünün çift gidiş geliş şeklinde ve 4 şerit olarak yapılacağını bildirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading