Yandex Metrica

Zaman daralıyor! Eski ehliyetini değiştirmeyenlere son uyarı: 15 TL yerine 5 bin lira ödemeyin

Zaman daralıyor! Eski ehliyetini değiştirmeyenlere son uyarı: 15 TL yerine 5 bin lira ödemeyin

Cüzdanında hala eski ehliyet olan sürücülerin zamanı daralıyor. Sene sonunda tüm ehliyet sahiplerinin yeni ehliyetlere geçmesi gerekiyor. Aksi halde 12 bin lira para cezası kesilecek.

Gündem

27.06.2024, 21:31

Türkiye her alanda dijitalleşmeye gidiyor. Bunun birçok örneği var ama en dikkat çekici iki örnek kimlik kartları ve ehliyetler... Kimlik kartları için belirli bir süre tanınmazken eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi ve yeni; çipli hale gelmesi için belirli bir süre verildi. Yeni ehliyetlere 31 Aralık 2024'e kadar geçilmesi gerekiyor. Bunun için Nüfus Müdürlüklerine başvuru yapmak gerekiyor.

Daha önce eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi için 2022 yılının aralık ayı son tarih olarak verilmitşi. Ancak pandemi ve diğer sebeplerle bu süre 2024 yılının sonuna kadar uzatılmıştı. 

Haliç Köprüsü ne zaman açılacak? (Kadıköy yönü) Haliç Köprüsü kapalı mı? Haliç Köprüsü ne zaman açılacak? (Kadıköy yönü) Haliç Köprüsü kapalı... Haberi Görüntüle

YENİLEME İÇİN İSTENEN BELGELER

Çipli ehliyete sahip olmak için ulaşması hiç de zor olmayan belgeler gerekiyor. Bu belgeler şunlar:

TC kimlik kartı,

Eski ehliyet,

Sağlık raporu (Kan grubunu da gösterecek),

Biyometrik fotoğraf,

15 TL harcı yatırdığınızı gösteren belge.

İşlemin ardından Nüfus Müdürlüğü yeni ehliyet basılana kadar size ehliyet yerine geçen bir belge veriyor. Bu belge rahatça trafiğe çıkmanızı sağlayacak.

Zonguldak'ta tehlikeli gelişme: Denizde mayın görüldü! SAS komandoları bölgede Zonguldak'ta tehlikeli gelişme: Denizde mayın görüldü! SAS komandoları bölgede Haberi Görüntüle

ESKİ TİP EHLİYETLE TRAFİĞE ÇIKILABİLİR Mİ?

Eski tip ehliyetle 31 Aralık 2024'e kadar trafiğe çıkılabilir. Ancak bu tarihten sonra eski tip ehliyetle trafiğe çıkanlara 4 bin 64 lira ceza veriliyor. 1 Ocak 2025 itibarıyla cezalara zam geleceği öngörüldüğünde ise bu cezanın en az 5 bin lira olması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading