Yandex Metrica

Sitede Ara

Zamların kralı Ekrem İmamoğlu'na indirim alerji yaptı! CHP yönetimindeki İBB ucuz doğalgaza dava açtı!

Zamların kralı Ekrem İmamoğlu'na indirim alerji yaptı! CHP yönetimindeki İBB ucuz doğalgaza dava açtı!

İstanbul'da su ve ulaşıma peş peşe yaptığı zamlarla gündemden düşmeyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, doğalgaza yapılan indirimin düşürülmesi için dava açtı. 

Gündem

20.09.2024, 16:14

İstanbul'da 2-3 kat artan su faturalarına gelen zamları vatandaş henüz sindiremeden İBB’den doğal gaz faturaları için çok tartışılacak bir hamle daha geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin doğalgaz dağıtımından sorumlu kuruluşu İGDAŞ; EPDK tarafından 1 Ocak 2023 tarihinde İstanbul’da yapılan yüzde 12 oranındaki doğalgaz indiriminin iptal edilmesi için dava açtı.

Narin'in annesinden çelişkili ifade: 'Kızını kim öldürdü' sorusuna bakın ne cevap verdi Narin'in annesinden çelişkili ifade: 'Kızını kim öldürdü' sorusuna bakın ne... Haberi Görüntüle

DOĞALGAZ İNDİRİMİNİN İPTALİ İÇİN DAVA AÇILDI 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin doğalgaz dağıtımından sorumlu kuruluşu İGDAŞ; EPDK tarafından 1 ocak 2023 tarihinde İstanbul'da yapılan yüzde 12 oranındaki doğalgaz indiriminin iptal edilmesi için mahkemenin yolunu tuttu. 

Mahmut Nedim Durukan kimdir? Mahmut Nedim Durukan kimdir? Haberi Görüntüle

EPDK İNDİRİM GİTMİŞTİ 

EPDK 2022 sonunda tüm bölgeler için sistem kullanım bedellerini belirlemiş, İGDAŞ'ın da sistem kullanım bedelinde yüzde 56,8 oranında indirime gitmişti. Bu karar sonucunda 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere İstanbul'da doğalgaz fiyatlarında yüzde 12,13 oranında indirim yapılmıştı.

Galler-Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta başlayacak? Hangi kanalda yayınlanacak? Galler-Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta başlayacak? Hangi kanalda yayınlanacak? Haberi Görüntüle

MAHKEME HENÜZ KARAR VERMEDİ 

Bu 5,7 milyon abone üzerinden hesaplandığında 7,7 milyar liraya denk geliyordu. Şimdi mahkemenin vereceği karar bekleniyor.

Narin'in babasından ilk açıklama: Devlet kızımın kanını yerde bırakmayacak Narin'in babasından ilk açıklama: Devlet kızımın kanını yerde bırakmayacak Haberi Görüntüle

İNDİRİME KARŞI İŞÇİLER SENDİKALI BAHANESİ

Bu 5,7 milyon abone üzerinden hesaplandığında 7,7 milyar liraya denk geliyordu. Vatandaşın indirimli doğalgaz kullanmasını engellemek için harekete geçen İGDAŞ'ın dava dilekçesinde sistem kullanım bedellerinin hesaplanmasında etkili olan işçilik maliyetlerini gerekçe gösterdi. Kurum, kendi işçilerinin sendikalı olduğu bahanesini mahkemeye sundu. "İşçi giderlerinin de diğer doğal gaz dağıtım şirketleri ile kıyaslanarak belirlenmesinin yerinde olmadığı" iddia edildi. 

Bugün okullar saat kaça kadar? Lisede, ortaokulda, ilkokulda okul bugün kaçta bitecek? Bugün okullar saat kaça kadar? Lisede, ortaokulda, ilkokulda okul bugün... Haberi Görüntüle

"HUKUKİ DEĞİL"

İndirim davasına karşı EPDK'nın savunma dilekçesinde ise, İGDAŞ çalışanlarının sendika üyesi oluşu veya toplu iş sözleşmesindeki hükümler ileri sürülerek tarife yükseltilmesinin hukuki olmadığı belirtildi. İGDAŞ'ın sahip olduğu abone sayısı sebebi ile dağıtım hizmetinin kesintiye uğramaması için her türlü kolaylığın sağlandığını ifade edildi. İndirim kararının hukuki olduğu söylendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading