Zeytinyağı fiyatları için kritik rekolte tahminleri açıklandı! Sektörün geleceği ne olacak?

Zeytinyağı fiyatları için kritik rekolte tahminleri açıklandı! Sektörün geleceği ne olacak?

Zeytin ve zeytinyağında bu yılın rekolte tahmin rakamları açıklandı. Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) Başkanı Dr. Mustafa Tan, 2024-2025 sezonu için zeytin ve zeytinyağı rekolte tahminlerini belirtti. 

Gündem

24.10.2024, 15:42

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Dr. Mustafa Tan yapılan rekolte çalışmaları hakkında bilgiler vererek, Balıkesir'in Edremit ilçesinde gazetecilere, Tarım ve Orman Bakanlığının 2009-2010 döneminden itibaren konseye sektör temsilcilerinin de içinde olduğu rekolte tahmin heyeti çalışması için yetki verdiğini belirtti.

Rafael Nadal tenisi bıraktı mı? Nadal sakat mıydı? Rafael Nadal tenisi bıraktı mı? Nadal sakat mıydı? Haberi Görüntüle

750 BİN TON SOFRALIK ZEYTİN İLE 475 BİN TON ZEYTİN YAĞI

Yapılan çalışmalar sonucunda, 750 bin ton sofralık zeytin ve 475 bin ton zeytinyağı üretimi öngörülüyor. Türkiye, dünya ikinciliğine doğru emin adımlarla ilerlerken, bu sezon rekor bir üretim hedefleniyor. 

Emire Cansu Kurtaran kimdir? Reynmen kiminle evlendi? Emire Cansu Kurtaran kimdir? Reynmen kiminle evlendi? Haberi Görüntüle

HEDEF DÜNYA LİDERİ OLMAK 

Geçmiş yıllarda ihracat kısıtlamaları nedeniyle stoklarda artış yaşandığına değinen Tan, dünya liderliği hedefinin önemli bir aşamaya geldiğini belirtti. 

Medyascope'da Gülen yası! Terörist elebaşısı için bakın ne dediler! Medyascope'da Gülen yası! Terörist elebaşısı için bakın ne dediler! Haberi Görüntüle

YETKİ VERDİ 

Tarım ve Orman Bakanlığının 2009-2010 döneminden itibaren konseye sektör temsilcilerinin de içinde olduğu rekolte tahmin heyeti çalışması için yetki verdiğini belirtti.

Bu yıl rekolte tahmin çalışmasında format değiştirdiklerini anlatan Tan, Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda özellikle İl Tarım ve Orman Müdürlüklerinin saha çalışmalarında daha etkin olduğu bir modele geçtiklerini kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading