Yandex Metrica

DOLAR

33.99

%0.26 expand_less

EURO

37.83

%0.51 expand_less

ALTIN

2819.70

%0.36 expand_less

BIST

9577.46

%-1.1 expand_more

BTC ($)

57946.53

%-3.1 expand_more

Zihni Çakır kimdir? Zihni Çakır nereli, ne iş yapıyor?

Zihni Çakır kimdir? Zihni Çakır nereli, ne iş yapıyor?

Yazıları ve yorumları ile adından söz ettiren Zihni Çakır'ın kim olduğu son günlerde arama motorlarına oldukça sık soruluyor. Peki Zihni Çakır kimdir? Zihni Çakır nereli, ne iş yapıyor? Nizip'te dünyaya gelen Zihni Çakır sosyal medya paylaşımları ile gündeme dair değerlendirmelerde bulunuyor.

Gündem

31.08.2024, 13:33

Zihni Çakır'ın kim olduğu arama motorlarına son günlerde oldukça fazla sorulmaya başlandı. Kitapları, yazıları ve sosyal medya paylaşımları ile adından söz ettiren Zihni Çakır 2008'de Ergenekon davalarıyla ilgili olarak "soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçundan 18 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 

CHP Cuma'yı umursamadı! Daha önce de yapmışlardı! Kurultayı namaz saatine denk getirdiler CHP Cuma'yı umursamadı! Daha önce de yapmışlardı! Kurultayı namaz saatine... Haberi Görüntüle

ZİHNİ ÇAKIR KİMDİR?

Zihni Çakır 1969 yılında Nizip'te dünyaya geldi. Üniversite eğitimini Ankara'da tamamladı. 

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun olduktan sonra çeşitli mecralarda gazetecilik ve muhabirlik görevlerinde bulundu. 

Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi'ne bağlı Türkeli yayınının yazı işleri müdürü olarak kısa bir süre görev yaptı. 

Gazeteci ve yazar olan Zihni Çakır Ergenekon örgütü hakkında yayınladığı kitaplarla adından söz ettirdi. 

2008'de Ergenekon davalarıyla ilgili olarak "soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçundan 18 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Zihni Çakır sosyal medya paylaşımları ile ve gündeme dair yaptığı yorumlarla adından söz ettiriyor. 

2009'da Çakır, mahkemenin kendisini "Kod Adı Darbe" adlı kitabıyla ilgili kaynakları açıklamaya zorladığı konusunda şikayette bulundu. Bu kitap, diğer konuların yanı sıra " [Özdemir] Sabancı cinayetinin Abdullah Çatlı, Hüseyin Kocadağ ve subay Hüseyin Pepekal tarafından organize edildiğini savundu."

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading