Yandex Metrica

Zürafa Adası Türkiye'nin mi sorusuna emekli paşa Lozan maddeleriyle cevap verdi: En ufak bir şüphe yok!

Zürafa Adası Türkiye'nin mi sorusuna emekli paşa Lozan maddeleriyle cevap verdi: En ufak bir şüphe yok!

Mavi Vatan doktrininin kurucusu emekli Tümamiral Cihat Yaycı, Gökçeada kuzeyindeki Zürafa Adası'nın niçin Türkiye'nin olduğunu Lozan maddeleriyle tek tek anlattı. 

Gündem

17.07.2024, 12:08

Yunan Sahil Güvenlik botunun Türk balıkçı teknelerini taciz ve tahrip ettiği Zürafa Adası Ankara-Atina arasındaki kriz başlıklarından biri oldu.

Yunan yönetimi, Gökçeada'nın kuzeyinde, Semadirek adasının doğusunda, Türkiye anakarasına yakın konumdaki Zürafa Adası üzerinde hak iddia ediyor. 

Yaklaşık 9 metrekarelik bu küçük kaya parçasının uluslararası anlaşmalardaki hukuki durumunu Cihat Yaycı net ifadelerle açıkladı.

Mavi Vatan doktrininin kurucusu, Mavi Vatan haritasının çizeri müstafî Tümamiral Yaycı, Zürafa kayalığının Türkiye'ye ait olduğunu belirterek "Bunda en ufak bir şüphe yok" dedi. 

Uyum haftasında okula gelmeyenler yok yazılır mı? Uyum haftasında yoklama alınır mı? Uyum haftasında okula gelmeyenler yok yazılır mı? Uyum haftasında yoklama... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'YE 3 MİL YAKINDA BULUNAN KARA PARÇALARININ DURUMU NEDİR?

Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi'nin Youtube hesabındaki paylaşımında Yaycı şu ifadeleri kullandı:

Zürafa Adası, Yunanistan'a ismen devredilmiş Semadirek'in 6,5 mil doğusunda bulunuyor.

Zürafa Adası bir Türk adasıdır. Zürafa Adası'nın karasuları da Türk karasularıdır. Neden mi? Çünkü Lozan'ın 12. maddesi gereğince ve aynı zamanda Lozan'ın 6, 11, 13, 14, 15 ve 16. maddeleri çerçevesinde durum özetle şudur:

Türkiye anakarasına 3 mil yakınlıkta bulunan ve Yunanistan'a ismen devredilen adalar dışındaki tüm ada, adacık ve kayalıklar Türkiye'ye aittir. 

Yunanistan'a ismen devredilen adaların, o zamanki anlayışla 3 millik karasularında kalan adacık ve kayalıkların ise Atina'ya ait olduğu söylenebilir; 'bitişik ve bağlı adacıklar' kavramıyla...

Ancak net olan şudur: Türkiye anakarasına 3 mil mesafe içerisinde olup Yunanistan'a ismen devredilmiş adaların dışındaki tüm ada, adacık ve kayalıklar Türkiye'ye aittir. Bu tartışmasızdır. 

Hedef 15 milyar dolar: Türkiye ile Mısır arasında anlaşmalar imzalandı Hedef 15 milyar dolar: Türkiye ile Mısır arasında anlaşmalar imzalandı Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'YE 3 MİLDEN DAHA UZAK OLAN ADA, ADACIK VE KAYALIKLAR KİMİN?

İkinci kısım devredilmeyen adalar konusu ise şöyledir: Türkiye anakarasının 3 mili dışında olup da Lozan anlaşmasında ismen Yunanistan'a devredilmiş adaların 3 mili dışında olan tüm ada, adacık ve kayalıklar da Türkiye'ye aittir. 

Türkiye'nin 'toptan feragat' ettiği bir durum asla sözkonusu değildir. Toptan feragat durumu Sevr'in 132. maddesinde vardı.

Lozan'ın 16. maddesi toptan feragatı ortadan kaldırmış, Atatürk'ün çabalarıyla, Yunanistan ve o zamanki İtalya'ya ismen devredilen adalara 3 milden daha uzaktaki ada, adacık ve kayalıklar Türkiye'nin olmuştur. 

Cihat Yaycı

Zürafa Adası özeline gelecek olursak... Zürafa, Türkiye'ye 3 milden daha uzakta olup da, Yunanistan'a ismen devredilmiş adalara da 3 milden daha uzak olan adalardan bir tanesidir.

Yunanistan'a devredilen Semadirek Adası'nın Zürafa'ya mesafesi yaklaşık 6,5 mildir. O nedenle Zürafa'nın Türk adası olduğu konusunda en ufak bir şüphe sözkonusu değildir. 

Son dakika... Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 20 terör hedefi imha edildi Son dakika... Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 20 terör hedefi imha... Haberi Görüntüle

ZÜRAFA KARASULARI TÜRK KARASUYUDUR

Balıkçı İlker Kaptan'ın (Özdemir) avlandığı sular Türk sularıdır. Çünkü Zürafa'nın karasuları da Türk karasularıdır. 

Dolayısıyla İlker Reis, bırakın Yunan karasularında avlanmayı, uluslararası sularda bile değil, Türk karasularında avlanmıştır. Yani Yunan Sahil Güvenlik botunun, vatandaşlarımızın canına ve malına kastettiği yer Türk toprağıdır. Durum bu bakımdan vahimdir. 

Bizden önceki denizci nesiller ve biz, Zürafa'yı Türk toprağı olarak kabul etmiştir; bizden sonrakiler de öyle kabul edecektir. "Zürafa Adası Türk'ün değildir" diyen hiçbir denizci yoktur. 

Hepimizin İlker Reis gibi vatanperver, toprağını ve suyunu bilen denizcilere destek olması gerekir. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading