Güvende değilsiniz! Sanal tehlike! Bir yılda 10 milyondan fazla bilgisayar hackledi!

Güvende değilsiniz! Sanal tehlike! Bir yılda 10 milyondan fazla bilgisayar hackledi!

Kişisel bilgisayarlardan ve kurumsal cihazlardan veri çalmak için tasarlanmış kötü amaçlı yazılım bulaşma vakalarının sayısı 2020'den bu yana %643 artarak 2023'te dünya çapında yaklaşık 10 milyona ulaştı.

Gündem

11.04.2024, 10:12

Kaspersky Lab uzmanları, 2023'te saldırganların çoğunlukla cihazla ilgili bilgileri ve RedLine oturum açma bilgileri ve şifreleri hakkında depolanan bilgileri çalmak için kötü amaçlı yazılım kullandığını belirtti. 

Narin cinayetinde yeni gelişme: Kuzeni Birsan sessizliğini bozdu: Saati değiştirirsen başın yanar! Narin cinayetinde yeni gelişme: Kuzeni Birsan sessizliğini bozdu: Saati değiştirirsen... Haberi Görüntüle

HIRSIZLIKLARIN YÜZDE 55'İNİ OLUŞTURDU

Uzmanlar, kötü amaçlı yazılımların tüm hırsızlıkların %55'inden fazlasını oluşturduğunu hesapladı. Bu çalışmanın bir parçası olarak uzmanlar, Windows cihazlarının bulaşma istatistiklerini analiz etti.

Baba Mondi kimdir? (Edmond Brahimaj) Baba Mondi kimdir? (Edmond Brahimaj) Haberi Görüntüle

KİMLİK BİLGİLERİNİZ GÜVENDE DEĞİL

Saldırganlar, virüslü bir cihazdan ortalama 50,9 çift kullanıcı adı ve şifreyi çalmayı başardı. Kimlik bilgileri sosyal ağlardan, çevrimiçi bankacılıktan, kripto para birimi cüzdanlarından ve kurumsal çevrimiçi hizmetlerden yapılan oturum açma bilgilerini içerebilir.

AK Parti'nin 8. Büyük Olağan Kongre süreci başladı:İlk seçim bugün yapılacak! AK Parti'nin 8. Büyük Olağan Kongre süreci başladı:İlk seçim bugün... Haberi Görüntüle

443 BİN WEB SİTESİNDEKİ BİLGİLER ELE GEÇİRİLDİ

Kaspersky Lab, son beş yılda saldırganların dünya çapında 443 bin web sitesindeki kimlik bilgilerini ele geçirmeyi başardığını belirtti. Saldırganlar çalınan verileri ya siber saldırılar gerçekleştirmek için ya da gölge forumlarda ve Telegram kanallarında satıp dağıtmak için kullandı. 

Son dakika: Manisa'da şiddetli deprem! Vatandaşlar sokaklara akın etti! Sarsıntı çevre illerden hissedildi Son dakika: Manisa'da şiddetli deprem! Vatandaşlar sokaklara akın etti! Sarsıntı... Haberi Görüntüle

İLK SIRADA BREZİLYA VAR

Ele geçirilen veri sayısında lider .com alanıdır. Geçen yıl bu alan adındaki web sitelerine ait yaklaşık 326 bin çift kullanıcı adı ve şifre saldırıya uğradı. Bunu, saldırganların 28,9 milyon hesabı ele geçirdiği Brezilya (.br), 8,2 milyon hesapla Hindistan (.in), 6 milyon hesapla Kolombiya (.co) ve 5,5 milyon hesapla Vietnam (.vn) takip ediyor. 

Hesaplar .ru alan adı bölgesi, 2023 yılında saldırıya uğrayan hesap sayısı açısından 21. sırada yer aldı (2,5 milyon çalıntı hesap). Aynı dönemde .org ve .net bölgelerinde ele geçirilen hesapların sayısı sırasıyla 11 milyon ve 20 milyon oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading