Yandex Metrica

Sitede Ara

Dikkat: Çatıdan füze girebilir! MİT Sincar'da PKK'nın karargâhını vurdu

Kandil'in Sincar'a yolladığı sözde örgüt yöneticilerini bir bir avlayan MİT dün bölgede PKK'nın kullandığı bir hücre evini de vurdu. PKK/YBŞ'nin kullandığı eve atılan SİHA mühimmatı çatıdan girerek teröristlerin bulunduğu odayı tahrip etti.

Güvenlik

23.01.2024, 20:58

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Irak kuzeyindeki terör noktalarına operasyonları sürüyor. Bölgedeki PKK'lıları adım adım takip eden MİT, terör örgütünün bir dönem 'ikinci Kandil' yapmaya uğraş verdiği Sincar'da bir operasyon daha icra etti. 

MİT'e bağlı SİHA'dan ateşlenen mini akıllı mühimmatlar dün öğle saatlerinde Sincar'da PKK'lıların kullandığı karargâh binasını vurdu. Tel Afer yakınındaki Sincar kasabasında YBŞ adıyla varlık gösteren PKK'lılar, bina çatısından giren ROKETSAN mühimmatıyla şoka uğradı. 

Bölgeden yansıyan görüntüler PKK/YBŞ hücresinin kısmen tahrip edildiğini ortaya koyarken, terör örgütünün propaganda aygıtları SİHA operasyonu sırasında evde bulunan 2 örgüt üyesinin yaralandığını duyurdu. 

PKK'ya bağlı Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) tarafından yapılan yazılı açıklamada 'işgalci Türk devletinin' Sincar (Şengal) merkezindeki Hesin Mama Kubbesi yakınlarında bulunan bir eve saldırı düzenlediği, bunun Türkiye'deki seçimler sonrası 'faşist AKP-MHP rejiminin son eylemi' olduğu ileri sürüldü. 

Terör örgütünün propaganda aygıtlarına göre Türkiye bu operasyonlarla Sincar'a örgüt yanlılarının geri dönüşünü engellemeye çalışıyor. Türk SİHA'ları özellikle son 2 yıldır Sincar'da PKK'lılara göz açtırmıyor. Kandil'in bölgeye yolladığı sözde örgüt sorumlularının hepsi de ya araçlarında ya da bulundukları binada öldürüldü. 

Bölgede son operasyon 23 Mayıs'ta gerçekleşmiş ve Sincar yakınlarındaki Çumu Halef köyünde PKK/YBŞ karargâhının vurulması sonucu 3 terörist öldürülmüştü. 

Mart ayında terör örgütünün Sincar sorumlularından Şemo Kasım, SİHA atışıyla aracında imha edilmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading