Yandex Metrica

Sitede Ara

MİT SİHA'sı bu kez Kerkük yakınında vurdu: Otoyoldaki araç birdenbire patladı!

PKK/YPG yöneticileri için kâbus haline gelen SİHA'lar bu kez sınırın 170 kilometre güneyindeki Kerkük-Süleymaniye arasında bulunan Çemçemal'de ortaya çıktı.

Güvenlik

17.05.2024, 00:10

İstihbarat birimleri, terör örgütü PKK/YPG üyelerine göz açtırmıyor. Teröristleri taşıyan bir otomobile yönelik nokta operasyon, sınır hattının 170 kilometre güneyinde gerçekleşti. Silahla insansız hava aracının hedef aldığı otomobil, seyir esnasında birdenbire havaya uçtu. 

Kerkük ile Süleymaniye arasındaki Çemçemal kasabası yakınlarında patlatılan otomobilde kaç PKK'lının bulunduğu şimdilik bilinmiyor. Terör örgütünün medyadaki propaganda aygıtları ise aracın havaya uçurulmasında Türkiye faktörünü görmezden geldi. 

"Süleymaniye'ye bağlı Çemçemal ilçesinde bir araçta bilinmeyen bir nedenden ötürü patlama meydana geldi" ifadeleriyle terör medyası, zaten her an öldürülme korkusu yaşayan PKK'lıların paniğini hafifletmeye çalıştı. 

Operasyonda öldürülen teröristlere ait kimlik bilgilerinin yakında açıklanması bekleniyor. Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçakları ve SİHA'larla birlikte Milli İstihbarat Teşkilatı'na ait SİHA'lar Irak derinliklerinde PKK'ya karşı sık sık nokta operasyonlar düzenliyor. 

PKK/KCK'nın sözde yürütme konseyi üyesi Abdurrahman Çadırcı, geçtiğimiz ay Suriye'nin Kamışlı ilçesinde bir atölyenin içerisindeyken MAM-L akıllı mühimmatıyla vurulmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading