Yandex Metrica

PKK'nın ByLock arşivine Mehmetçik baskını! Yüzme havuzlu mağaraya kablo hattı döşemişler

PKK'lı teröristler konum tespiti yapılmasına önlem olarak telsiz kullanmayı kesti. Irak kuzeyindeki ihanet yuvalarını didik didik tarayan Mehmetçik, Amerikan aklıyla hareket eden örgütün sıradışı bir taktiğini ortaya çıkardı.

Güvenlik

23.01.2024, 21:00

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı, ABD destekli terör örgütlerini çökertmek için operasyonlara devam ediyor. Irak ve Suriye kuzeyinde PKK/YPG'nin sözde bölge sorumluları gerek uçak gerekse de SİHA'larla tek tek avlanırken karada ise teröristlerin yıllardır kullandığı ihanet yuvaları titizlikle temizleniyor. 

Sinat, Haftanin, Metina, Zap, Avaşin-Basyan bölgelerinde teröristlerin kullandığı mağaraları temizleyen Mehmetçik, sonrasında Pençe-Kilit operasyonlarını başlatarak Gare Dağları'nda PKK'yı can damarından vurdu. Yürütülen yoğun mücadeleyle teröristlere burada barınma imkanı tanınmadı. 

Gelinen noktada Irak kuzeyinde 30 kilometre derinlikte ve 150 kilometre uzunlukta bir kuşak boyunca güvenli hat oluşturuldu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgede 90'a yakın üs noktası kurduğu iddia ediliyor. 

Silahlı insansız hava araçlarının varlığından ötürü kırsalda bir yerden bir yere intikal edemez hale gelen PKK'lılar, konum tespiti yapılmasını önlemek için ise telsiz kullanmaktan kaçınıyor. Amerikalı eğitmenleri tarafından yönlendirilen teröristlerin ilginç bir yöntem devreye soktuğu anlaşıldı. 

Güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiyi bugünkü >yazısında paylaşan Yenişafak yazarı Yahya Bostan, teröristlerin mağaralar arasına kablolu hat sistemi kurduğunu, kabloların çok sayıda mağarayı birbirine bağladığını, düzeneği tespit eden Mehmetçiğin dev bir yapılanmayı ortaya çıkardığını kaydetti.

Bostan'a göre güvenlik güçleri aynı zamanda, PKK'nın Suriye'de Amerikalılarla birlikte kurduğu arşiv binasını ve içindekileri ele geçirdi. Bostan şunları yazdı:

MAĞARANIN İÇİNDE YÜZME HAVUZU VAR

Aldığım bilgilere göre dinlemeye karşı önlem almak isteyen teröristler telsizle iletişim kurmayı kesiyor. Terör örgütünün bunun yerine mağaralar arası karasal hat çektiği ihbarı alınıyor. İHA’larla arazi taraması yapılıyor. Uzun uğraşlar sonucunda iki mağara arasına döşenmiş kablolar bulunuyor. Kablolar takip edilerek sadece iki değil çok sayıda mağarayı birbirine bağlayan büyük bir terör ağı ortaya çıkarılıyor. Sonrasını tahmin edersiniz. 

Mağaralardaki teröristler etkisiz hale getiriliyor. Yapılan aramalarda genişletilmiş, 3-4 katlı, yüzme havuzlu, içinde ABD silahları ve erzak olan büyük mağaralarla karşılaşılıyor. 

PKK'NIN BYLOCK ARŞİVİ ELE GEÇİRİLDİ

Diğer örnek Suriye’nin kuzeyinden. PKK’nın Suriye’de yeni bir birim kurduğu tespit ediliyor. Yabancı bir gizli servisin (Acaba kim?) bu birime özel operasyon eğitimi verdiği tespit ediliyor. 

Bu birimde yer alan ve eğitime katılan örgüt sorumlularının kimlik bilgilerinin örgüte ait bir binada arşivlendiği öğreniliyor. Arşiv ele geçiriliyor, bina imha ediliyor. Arşivden çıkan teröristler bulunarak etkisiz hale getiriliyor.

Basit cümlelerle anlattığıma bakmayın. Yaşananlar etkisi ve sonuçları açısından FETÖ’yü deşifre eden ByLock operasyonunu anımsatıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading