Son dakika: Adana'nın Kozan ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem

Son dakika: Adana'nın Kozan ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem

Son dakika haberleri... AFAD, saat 08.44'te merkez üssü Adana'nın Kozan ilçesi olan 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Saat 08.44'te meydana gelen deprem Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta da hissedildi. AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "Deprem 5 saniye kadar sürdü. Şu ana kadar gelen olumsuz bir ihbar yok. Tarama çalışmaları sürüyor." dedi. Öte yandan AFAD, Adana'nın Kozan ilçesinde saat 10:57'de, 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini, depremin derinliğinin 9.06 kilometre olduğunu duyurdu.

Güvenlik

23.01.2024, 21:11

Türkiye, asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli çife felaketin ardından beşik gibi sallanmaya devam ederken AFAD'dan son dakika açıklaması geldi.

AFAD, saat 08.44'te merkez üssü Adana'nın Kozan ilçesi olan 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Depremin 11,27 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Saat 08.44'te meydana gelen deprem Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta da hissedildi. Öte yandan AFAD, Adana'nın Kozan ilçesinde saat 10:57'de, 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini, depremin derinliğinin 9.06 kilometre olduğunu duyurdu.

DAĞDAN KOPAN KAYA PARÇALARI EVE ZARAR VERDİ

Deprem anında vatandaşların ve iş yerlerindeki çalışanların binalardan çıkışı güvenlik kameralarınca kaydedildi. Kozan-Feke kara yolu, yamaçlardan düşen kayalar nedeniyle ulaşıma kapandı. İlçenin bazı kesimlerinde sarsıntının hemen ardından toz bulutu oluştu. Kabaktepe Mahallesi'nde dağdan kopan kaya parçası Adem Yüksek'e ait tek katlı müstakil eve zarar verdi. Hasar oluşan ikamette kimsenin olmadığı öğrenildi.

BAKAN YERLİKAYA: 112'YE İHBAR YAPILMADI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medyadan yaptığı açıklamada, deprem nedeniyle başta AFAD olmak üzere ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha taramalarına devam ettiğini belirterek, "Şu ana kadar 112 Acil İhbar Hattı'na can ve mal kaybına yönelik herhangi bir ihbar yapılmamıştır. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun." ifadesini kullandı.

DEPREM 5 SANİYE SÜRDÜ

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, depremle ilgili TRT Haber'e açıklama yaptı. Orhan Tatar, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Deprem 5 saniye kadar sürdü. Şu ana kadar gelen olumsuz bir ihbar yok. Tarama çalışmaları sürüyor."

AFAD BAŞKANI: EKİPLERİMİZ TEYAKKUZ HALİNDE

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Yunus Sezer, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Adana ilimiz Kozan ilçesinde saat 08.44'te meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki deprem sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz haline geçirilmiştir." ifadesini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, NTV canlı yayınına telefonla bağlandı. Zeydan Karalar, Kozan'da birkaç ahırın zarar gördüğü bilgisinin olduğunu söyledi.

ÖLÜ VEYA YARALI YOK

Depremin ardından büyük panik yaşanırken ilgili ekiplerin herhangi bir olumsuzluk olup olmadığı ile ilgili çalışma yaptığı bildirildi. İlk bilgilere göre ölen veya yaralanan olmadığı belirtiliyor. Adana Valisi Süleyman Elban, AA muhabirine, tüm Adanalılara geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirterek, "İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum yok. Taramalarımız sürüyor." ifadesini kullandı.

DEPREMİN ARDINDAN 3 ARTÇI

Vatandaşları sokağa döken 5,5'lik depremin ardından Kozan merkezli 3 artçı deprem daha kaydedildi. Artçı sarsıntıların ikisinin 2,7 birinin ise 3,2 büyüklüğünde olduğu açıklandı.

OKAN TÜYSÜZ: BEKLENEN DEPREMDİ STRES BOŞALDI

5,5'lik depremin ardından NTV'ye konuşan Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, Çardak fayına dikkat çekerken şunları kaydetti; 

"Burada biriken stresin bir şekilde boşalması gerekiyordu. Bu depremde bunun işareti. Kanaatim bölgede bu şiddetin üstünde bir depremin olmayacağı. Bölgedeki hareketlilik de yaklaşık bir sene boyunca devam edecek.''

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading