Yandex Metrica

Suriye'de kuzey fırtınası: SİHA'lar PKK'lıları böyle havaya uçurdu

Suriye'de kuzey fırtınası: SİHA'lar PKK'lıları böyle havaya uçurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı, Suriye kuzeyinde ABD destekli teröristlere göz açtırmıyor. SİHA'lar, Halep'in kapısı Tel Rıfat'tan doğuda Irak sınırına dek PKK/YPG'li avına çıktı. Kamışlı'da bombanın bir hedefi vurduğu anlar saniye saniye görüntülendi.

Güvenlik

18.02.2024, 18:42

Güvenlik birimleri Suriye kuzeyinde ABD destekli teröristlere yönelik operasyonlara hız verdi. Halep yakınlarındaki Tel Rıfat'tan Münbiç'e, oradan doğuda Kamışlı'ya kadar uzanan operasyon silsilesinde hem Esed rejimine bağlı askerler hem de PKK/YPG'li teröristler büyük darbe yedi.

Tel Rıfat, Şeyh İsa, Ayn Dakna, Münbiç, Dandaniye, Dırbesiye ve Kamışlı'daki hedefler silahlı insansız hava araçları ve kara unsurlarının top-obüs atışlarıyla imha ediliyor. 

Milli İstihbarat Teşkilatı'na ait SİHA'lar, terör örgütünün Haseke ile birlikte karargâhı durumundaki Kamışlı'da ardı ardına iki hedefi vurdu.

CEP TELEFONU O SIRADA KAYITTAYDI

Dırbesiye yolunda PKK/YPG'li teröristleri taşıyan bir araç, nokta vuruşla imha edilirken aynı saatlerde Kamışlı doğusundaki Şuruk köyünde çimento fabrikası görünümlü bir atölye havaya uçuruldu. 

SİHA atışının hedefi vurduğu anlar, o sırada yoldan geçmekte olan bir kamyonetteki kişi tarafından saniye saniye görüntülendi. ROKETSAN yapımı güdümlü füzenin düştüğü atölyede en az 6 PKK'lının bulunduğu bildiriliyor. Kullanılan mühimmatın yüksek infilak etkili MAM-L olduğu sanılıyor. Dırbesiye'de vurulan araçta ise 2 PKK'lı terörist öldürüldü. 

ÖLÜ SAYISI 24 SAATTE 60'I GEÇTİ 

PKK/YPG işgalindeki kentlerden Münbiç'te de operasyonlar hız kesmedi. Dünkü hava operasyonları sonucu 2 teröristin öldürüldüğü bölgede bugün ise 4 PKK'lının daha etkisiz hale getirildiği belirtiliyor. 

Operasyonlar Halep'in giriş kapısı niteliğindeki Tel Rıfat'ta de devam ediyor. Rus askerlerinin geçtiğimiz günlerde çekildiği Tel Rıfat ve çevresinde hem obüs atışları hem de SİHA operasyonları icra edildi. Son 48 saattir bölgede 11 rejim askerinin öldürüldüğü belirtiliyor. 

Milli Savunma Bakanlığı bu sabah yayınladığı mesajda Tel Rıfat ve Münbiç bölgelerinde öldürülen terörist sayısının 41 olduğunu bildirdi. Bayraktar TB2 ve AKINCI'nın kullanıldığı SİHA operasyonlarında öldürülen PKK/YPG'li sayısı, atışlar gün boyu devam ettiğinden ötürü artış gösterdi. 

Suriye kuzeyinde son 24 saatte öldürülmüş rejim askeri ve PKK/YPG'li sayısının 60'ı aştığı sanılıyor. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading